Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Κρήτη: Αίσιο τέλος με την εξαφάνιση του 20χρονου – Εντοπίστηκε μετά από 51 ώρες

Κρήτη: Αίσιο τέλος με την εξαφάνιση του 20χρονου – Εντοπίστηκε μετά από 51 ώρες

Μετά από δύο και πλέον 24ωρα αγωνίας στην Κρήτη και τεράστιες προσπάθειες από πλευράς των σωστικών συνεργείων, εντοπίστηκε τελικά τα ξημερώματα της Δευτέρας του Αγίου Πνεύματος (17.06.2019) ο 20χρονος που είχε εξαφανιστεί.

Ο 20χρονος φοιτητής στην Κρήτη είχε να δώσει σημεία ζωής από το βράδυ της Παρασκευής αλλά το χαρμόσυνο μήνυμα ήρθε πλεόν τη Δευτέρα με τον εντοπισμό του. Χαμόγελα ανακούφισης για την οικογένειά του που βίωνε έναν εφιάλτη και 51 ώρες βασανιστικής αγωνίας, χωρίς κανείς να γνωρίζει αν θα αντικρίσει ξανά τον Κοσμά.

Σύμφωνα με τον περιφερειακό διοικητή της πυροσβεστικής υπηρεσίας Κρήτης κ.Λαουδάκη που μίλησε στο neakriti.gr: «αρχικά ένας κάτοικος της περιοχής υποστήριξε ότι άκουσε κάτι σαν φωνές ή κλάματα σε μια αγροτικής περιοχή στα Καλέσσα. Αμέσως ειδοποιήθηκε το ΤΑΕ και άντρες έσπευσαν στο σημείο αλλά η έλλειψη φωτισμού δεν βοήθησε να βρεθεί ο αγνοούμενος. Έπειτα ειδοποιήθηκε η πυροσβεστική και η ΕΜΑΚ και μετά από αναζήτηση βρέθηκε ο 20χρονος. Ήταν ταλαιπωρημένος και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο».

Σύμφωνα με το Γιώργο Δημάκη που αναφέρθηκε στο αίσιο τέλος της εξαφάνισης του 20χρονου «Σας ευχαριστούμε όλους !!!Είναι λίγο ταλαιπωρημένος αλλά σώος! Παρακαλώ αρκεστείτε σ΄αυτό για την ώρα, και χαρείτε μαζί μας !»

Σε απόσταση από το σημείο εξαφάνισης

Καθοριστικός ήταν ο ρόλος των κατοίκων καθώς γνώριζαν πολύ καλά την περιοχή και μπόρεσαν να καθοδηγήσουν τους άντρες της ΕΜΑΚ ώστε να φτάσουν τελικά στο επιθυμητό σημείο. Το σημείο εντοπισμού βέβαια απέχει αρκετά από το σημείο όπου εξαφανίστηκε ο 20χρονος φοιτητής, οπότε ο ίδιος καλείται πλέον να εξηγήσει πως βρέθηκε από το Καβροχώρι, σε αγροτική περιοχή στα Καλέσσα. Το μόνο που έχει όμως σημασία για την οικογένειά του είναι ότι ο Κοσμάς επέστρεψε στην αγκαλιά των δικών του προσώπων, ενώ ικανοποίηση αισθάνονται και όσοι συμμετείχαν αυτές τις ημέρες στις τιτάνιες προσπάθειες αναζήτησης του νεαρού.

Πηγή: neakriti.gr

Κρήτη Τελευταίες ειδήσεις