Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Κρήτη: Αθώος για το φονικό στις Πατσίδες

Κρήτη: Αθώος για το φονικό στις Πατσίδες
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Αθώος κρίθηκε, από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Νεάπολης ο κατηγορούμενος για το φονικό που σημειώθηκε στο χωριό Πατσίδες.

Νωρίτερα, την απαλλαγή του κατηγορουμένου από την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, είχει προτείνει και η Εισαγγελέας.  Υπενθυμίζεται ότι στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθισε ένας 67χρονος καθηγητής του ΤΕΙ.

Κατά την απολογία του, την περασμένη Παρασκευή, ο 67χρονος επανέλαβε τον αρχικό του ισχυρισμό, ότι δεν γνώριζε το θύμα και πως το χτύπησε αμυνόμενος, καθώς του επιτέθηκε με μαγκούρα και μαχαίρι.

Το φονικό στις Πατσίδες, είχε γίνει τον Οκτώβριο του 2016, στη μονοκατοικία που διέμενε ο 67χρονος καθηγητής του ΤΕΙ. Εκεί ο κατηγορούμενος είχε δεχτεί την επίσκεψη του 69χρονου, τον οποίο ο καθηγητής έχει δηλώσει στις Αρχές πως δεν γνώριζε και πως – κατά συνέπεια- δεν είχαν καμιάς φύσης διαφορές μεταξύ τους.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του ίδιου, το θύμα με καταγωγή από τα Ανώγεια, του χτύπησε την πόρτα ζητώντας ένα ποτήρι νερό και λέγοντας ότι αναζητούσε κάποιον άνδρα, άγνωστο στον 67χρονο. Οι δύο άνδρες μπήκαν στο εσωτερικό του σπιτιού και όταν ο καθηγητής έστρεψε την πλάτη του για να ετοιμάσει ένα κέρασμα στον φιλοξενούμενο – σύμφωνα πάντα με τα όσα είπε ο ίδιος στις αρχές – δέχθηκε την επίθεση του θύματος.

Πηγή: ekriti

 

Κρήτη Τελευταίες ειδήσεις