Παρασκευή, 3 Μαΐ
24oC Αθήνα

Κρήτη: Εντοπίστηκαν οι 45 πρόσφυγες στο ξύλινο σκάφος – Αρνούνται να γίνει ρυμούλκηση του σκάφους

Κρήτη: Εντοπίστηκαν οι 45 πρόσφυγες στο ξύλινο σκάφος – Αρνούνται να γίνει ρυμούλκηση του σκάφους
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Συναγερμός σήμανε στις λιμενικές αρχές του νομού Ηρακλείου για τον εντοπισμό και τη διάσωση μεταναστών που κινδύνευαν στη θάλασσα, επιβαίνοντας σε ξύλινο ψαροκάικο.

Αμέσως ξεκίνησαν έρευνες του Λιμενικού Σώματος στα νότια παράλια του νομού όπου εντοπίστηκε το το αλιευτικό με περίπου 45 ανθρώπους να επιβαίνουν, πρόσφυγες και μετανάστες. Αρχικά υπήρξαν πληροφορίες ότι το σκάφος ρυμουλκείται στους Καλούς Λιμένες.

Ωστόσο, σύμφωνα με το flashnews, το θρίλερ με το ξύλινο σκάφος συνεχίζεται καθώς οι επιβαίνοντες δεν  συνεργάζονται με τις αρχές και αρνούνται τη ρυμούλκησή του πλοίου σε ασφαλές λιμάνι.

Το ξύλινο αλιευτικό σκάφους με 45 επιβαίνοντες πρόσφυγες και μετανάστες, λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι της Δευτέρας  εξέπεμψε SOS. Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα,  κάποιος από τους επιβαίνοντες κάλεσε μέσω κινητού τηλεφώνου τον ευρωπαϊκό αριθμό έκτακτης ανάγκης 112 και ανέφερε ότι το σκάφος βρίσκεται σε δυσχερή θέση. Τελικά, λίγο μετά τις 5 το απόγευμα, παραπλέον σκάφος εντόπισε  το αλιευτικό μηκους 20 μέτρων, 14 χιλιόμετρα νότια από το Ακρωτήρι “Λίθινο”, όμως η υπόθεση δεν έληξε εκεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews, οι επιβαίνοντες δεν συνεργάζονται με τις ελληνικές αρχές και δεν επιθυμούν την ρυμούλκηση του σκάφους αλλά συνεχίζουν να πλέουν με κατεύθυνση νότια, ενώ ανά διαστήματα η πορεία του πλοίου διακόπτεται. Αναφορές από το ΛΣ επισημαίνουν οτι οι επιβαίνοντες φαίνονται καλά στην υγεία τους.

Σημειώνεται, οτι στην επιχείρηση εντοπισμού του σκάφους συμμετείχαν σκάφη από την Αγία Γαλήνη και τους Καλούς Λιμένες, ενώ το συντονισμό της είχε ο Θάλαμας Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος. Εκτός από τα 3 πλωτά του ΛΣ, στις έρευνες συμμετείχε και αεροσκάφος της Frontex.

 

Πηγή: flashnews, CretaPost

 

Κρήτη Τελευταίες ειδήσεις