Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Κρήτη: Καταδικάστηκε ο 75χρονος για την αποπλάνηση του μικρού κοριτσιού

Κρήτη: Καταδικάστηκε ο 75χρονος για την αποπλάνηση του μικρού κοριτσιού
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Στο κελί του επέστρεψε ο 75χρονος άνδρας που κατηγορούνταν για την αποπλάνηση σε βάρος ενός 10χρονου κοριτσιού, μετά από σχετική καταγγελία των γονέων της μικρούλας.

Ο ηλικιωμένος άνδρας δικάστηκε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου το οποίο του επέβαλε ποινή κάθειρξης 13 ετών και δύο μηνών κρίνοντάς τον ένοχο για αποπλάνηση ανηλίκου ηλικίας κάτω των 12 ετών και για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκου κάτω των 10 ετών.

Η οικογένεια της 10χρονης προέβη τον περασμένο Ιούλιο στην καταγγελία στις αρχές σε βάρος του 75χρονου, ο οποίος για μεγάλο χρονικό διάστημα δελέαζε το κοριτσάκι προσφέροντάς του γλυκά, σοκολάτες και ευτελή χρηματικά ποσά.

Κατά τη σύλληψή του ο ίδιος αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονταν ωστόσο οι ισχυρισμοί του δεν είχαν πείσει ανακριτή και εισαγγελέα, με τη σύμφωνη γνώμη των οποίων είχε κριθεί προφυλακιστέος.

Στη σημερινή ακροαματική διαδικασία ο εισαγγελέα είχε προτείνει την ενοχή του, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η απόφαση του δικαστηρίου. Μάλιστα, η έφεσή του δεν έχει αναστέλλουσα δύναμη καθώς δεν του αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό.

Πηγή: cretapost

 

Κρήτη Τελευταίες ειδήσεις