Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Κρήτη: Νέος δήμαρχος Γόρτυνας ο Λευτέρης Κοκολάκης

Κρήτη: Νέος δήμαρχος Γόρτυνας ο Λευτέρης Κοκολάκης
Εικόνα από cretapost

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο δήμο Γόρτυνας μετά την απόφαση του Πρωτοδικείου Ηρακλείου με την οποία ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Μιχάλης Κοκολάκης να ανακηρύσσεται «έκπτωτος» και να χάνει την δημαρχία.

Σήμερα το πρωί, η δημοτική παράταξη «Μεγάλη Γόρτυνα», επικεφαλής της οποίας είναι ο κ. Κοκολάκης συνεδρίασε για να αναδειχθεί ο νέος δήμαρχος έως ότου ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Τα μέλη της πλειοψηφούσας αρχής του δήμου Γόρτυνας εξέλεξαν τον Λευτέρη Κοκολάκη ο οποίος πλέον θα είναι ο νέος δήμαρχος.

Ο νέος δήμαρχος Γόρτυνας, Λευτέρης Κοκολάκης λίγο μετά την εκλογή του ανέφερε:

 «Ευχαριστώ θερμά τον επικεφαλής της “Μεγάλης Γόρτυνας”, Μιχάλη Κοκολάκη και τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης, για την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό μου. Ευχαριστώ, επίσης, όλους τους πολίτες της Γόρτυνας, για τα μηνύματα αγάπης και στήριξης που λαμβάνουμε τις τελευταίες ώρες. Έχοντας στο πλευρό μας τον αδιαμφισβήτητο ηγέτη της παράταξής μας, Μιχάλη Κοκολάκη και μια ισχυρή ομάδα έντιμων και ικανών συνεργατών, θα εργαστούμε με όλες τις δυνάμεις μας, ώστε το όραμα της “Μεγάλης Γόρτυνας’’, οι δεσμεύσεις που αναλάβαμε, οι στόχοι που θέσαμε μετά από μακροχρόνια διαβούλευση με τους πολίτες και τους φορείς της κοινωνίας μας, να γίνουν πράξη».

Στο ΣτΕ ο Μιχάλης Κοκολάκης

Την ίδια ώρα, ο Μιχάλης Κοκολάκης αναμένεται να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της απόφασης του Πρωτοδικείου Ηρακλείου.

Υπενθυμίζεται ότι το Πρωτοδικείο έκανε δεκτή την προσφυγή του απερχόμενου δημάρχου Νίκου Σχοιναράκη με την οποία υποστήριζε ότι υπάρχει ζήτημα εκλογιμότητας για τον Μιχάλης Κοκολάκη.

Αξίζει να σημειωθεί πως το «κώλυμα» αφορά το γεγονός ότι ο κ. Κοκολάκης είχε στραφεί με αγωγή του κατά του δήμου Γόρτυνας ζητώντας 50.000 ευρώ στο πλαίσιο σύμβασης. Μάλιστα, στην ένστασή του ο κ. Σχοιναράκης έκανε λόγο πως η αγωγή αυτή καθιστά ενεργή την σύμβαση και κατά συνέπεια προέκυπτε ζήτημα

Πηγή: cretapost

Κρήτη Τελευταίες ειδήσεις