Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Κρήτη: Την κήρυξη των οικισμών «Βουβάς» και «Νομικιανά» ως πλημμυροπαθών ζητάει ο Δήμος Σφακίων

Κρήτη: Την κήρυξη των οικισμών «Βουβάς» και «Νομικιανά» ως πλημμυροπαθών ζητάει ο Δήμος Σφακίων
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Αίτημα για να κηρυχθεί η περιοχή των οικισμών «Βουβάς» και «Νομικιανά» ως πλημμυροπαθής καταθέτει, μέσω της Περιφέρειας, προς το υπουργείο Εσωτερικών ο Δήμος Σφακίων.

Οι δύο οικισμοί υπέστησαν, από τις ισχυρές βροχοπτώσεις της Τρίτης 20 Φεβρουαρίου, εκτεταμένες ζημιές, κυρίως σε οδικές υποδομές, ενώ ζημιές υπέστησαν και κατοικίες.

Το μεσημέρι, στην Αντιπεριφέρεια Χανίων, ο δήμαρχος Σφακίων, Γιάννης Ζερβός, συναντήθηκε με τον αντιπεριφερειάρχη, Απόστολο Βουλγαράκη, προκειμένου να γίνει μία πρώτη εκτίμηση των ζημιών και να ληφθούν άμεσα μέτρα για την αποκατάστασή τους.

«Ο δήμος μας, ως μικρός δήμος, δεν έχει την οικονομική δυνατότητα για αποκατάσταση του συνόλου των ζημιών. Ζητάμε τη συνδρομή της πολιτείας και της Περιφέρειας» δήλωσε, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο δήμαρχος Σφακίων.

Από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης επισήμανε ότι ήδη οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν κάνει μία πρώτη αποτύπωση της κατάστασης στους δύο οικισμούς. «Από χθες, και μετά την καταγραφή, συνεργεία προχωρούν σε εργασίες για αποκατάσταση του οδικού δικτύου» ανέφερε ο κ. Βουλγαράκης, σημειώνοντας ότι η ευθύνη της αποκατάστασης για τα σπίτια που επλήγησαν ανήκει στον δήμο. Παράλληλα, έκανε γνωστό ότι σε ένα άλλο τμήμα του οδικού δικτύου του δήμου, στο κομμάτι Χώρα Σφακίων-Ανώπολη, εκτελούνται εργασίες βελτίωσης του οδοστρώματος σε σημεία όπου είχαν καταγραφεί φθορές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Κρήτη Τελευταίες ειδήσεις