Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Με παραδοσιακό τρόπο γιορτάζονται τα Κούλουμα στα Χανιά

Με παραδοσιακό τρόπο γιορτάζονται τα Κούλουμα στα Χανιά
ΦΩΤΟ από το FlashNews

Με παραδοσιακό τρόπο γιορτάζονται σήμερα στα Χανιά τα Κούλουμα. Επίκεντρο των εκδηλώσεων είναι το πάρκο των Αγίων Αποστόλων όπου γίνεται η κεντρική εκδήλωση του δήμου με παραδοσιακά εδέσματα της ημέρας, μουσική, κατασκευή και πέταγμα του χαρταετού.

Το σκηνικό πλαισιώνουν εκατοντάδες παρέες πολιτών που έχουν «μεταφέρει» στο πάρκο την σαρακοστιανή τους κουζίνα. Νωρίτερα στην δημοτική αγορά της πόλης είχε δημιουργηθεί το αδιαχώρητο καθώς οι πολίτες έσπευσαν να προμηθευτούν τα απαραίτητα της ημέρας ενώ το σκηνικό πλαισίωναν δεκάδες υπαίθριοι έμποροι χαρταετών που βρίσκονταν στην κεντρική πλατεία της αγοράς και σε οδικούς κόμβους της πόλης.

Στο χωριό Βρύσες Αποκορώνου ιδιοκτήτες φούρνου παρασκεύασαν μια παραδοσιακή λαγάνα γίγας βάρους 120 κιλών. Με σουσάμι οι παρασκευαστές της έγραψαν στη λαγάνα «Καλή Σαρακοστή».

ΦΩΤΟ από το FlashNews

Τηρώντας το έθιμο για 20η συνεχή χρονιά κρητικός φούρνος στην περιοχή «Νέα Χώρα» παρασκεύασε και αυτός μια λαγάνα γίγα διαστάσεων 4,5 Χ 2 μέτρα. Λόγω της μαζικής εξόδου προς την ύπαιθρο της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων η τροχαία έχει λάβει αυξημένα μέτρα αστυνόμευσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ με φωτογραφίες από το FlashNews

 

 

Κρήτη Τελευταίες ειδήσεις