Τετάρτη, 24 Απρ.
23oC Αθήνα

“Πνίγεται” στη σκόνη πάλι η Κρήτη [pics]

“Πνίγεται” στη σκόνη πάλι η Κρήτη [pics]
ΦΩΤΟ από το CretaPost

Υψηλή συγκέντρωση άρχισαν να παρουσιάζουν τα αιωρούμενα σωματίδια που μεταφέρει η αφρικανική σκόνη στον ουρανό της Κρήτης, θολώνοντας και πάλι τον ορίζοντα.

Το φαινόμενο άρχισε να εκδηλώνεται γύρω στις 16:00 το απόγευμα, ωστόσο όπως είχαν προβλέψει οι μετεωρολόγοι, θα είναι ηπιότερο σε σύγκριση με το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης οπότε και ο ουρανός της Κρήτης είχε βαφτεί κόκκινος.

Σύμφωνα με τις τελευταίες μετρήσεις του Εθνικού Αστεροσκοπείου οι συγκεντρώσεις σκόνης έχουν φτάσει σε υψηλά επίπεδα στα Χανιά με την απογευματινή μέτρηση να «δίνει» 345 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο.

 

Ιδιαίτερα, στα Χανιά, η σημερινή ημέρα είναι η 10η του φετινού Μαρτίου με τη μέση ημερήσια συγκέντρωση σκόνης να ξεπερνά τα 50 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο.

Για μια ακόμη φορά, οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και ιδιαίτερα όσοι αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα θα πρέπει να είναι προσεκτικοί. Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι το φαινόμενο βρίσκεται σε αποστροφή, καθώς όπως είχαν προβλέψει οι μετεωρολόγοι, η συγκέντρωση της αφρικανικής σκόνης παρουσιάζει σταδιακή ύφεση μέχρι αύριο το απόγευμα, οπότε και θα εκλείψει.

Σε μια τελευταία εξέλιξη, ο Δήμαρχος Ιεράπετρας λαμβάνοντας υπόψη του το έντονο φαινόμενο της αφρικανικής σκόνης και τις πιθανές επιπτώσεις που μπορεί να προκαλέσει στην υγεία των μαθητών, αποφασίζει αύριο Τρίτη 27 Μαρτίου 2018 όλα τα σχολεία του Δήμου Ιεράπετρας να παραμείνουν κλειστά.

Μένει να δούμε αν θα υπάρξουν και άλλες περιοχές της Κρήτης που θα λάβουν αντίστοιχες αποφάσεις…

Πηγή: cretapost, ekriti

Κρήτη Τελευταίες ειδήσεις