Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Ρέθυμνο: Έργα μισού εκατομμυρίου στο Δήμο Αμαρίου

Ρέθυμνο: Έργα μισού εκατομμυρίου στο Δήμο Αμαρίου
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ INTIME

Πάνω από μισό εκατομμύριο με εγκρίσεις της περιφέρειας Κρήτης, πιστώνονται στο Δήμο Αμαρίου για την ανάδειξη, συντήρηση, βελτίωση, προστασία μνημείων πολιτιστικού ενδιαφέροντος.

Οι αποφάσεις των εγκρίσεων τις οποίες υπέγραψε ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, αφορούν τρία έργα στο δήμο Αμαρίου συνολικού προϋπολογισμού 558.700 ευρώ και συγκεκριμένα: «Χρηματοδοτήθηκαν οι εργασίες Αποκατάστασης της νέας πτέρυγας της Ιεράς Μονής Ασωμάτων με το ποσό των 430.000.

Το κτίριο βρίσκεται στο κεντρικό νότιο τμήμα του κτιριακού συγκροτήματος στην Ι.Μ. Ασωμάτων. Από το 1979 έχει εγκαταλειφθεί, όπως και όλο το κτιριακό συγκρότημα, όταν και σταμάτησε η λειτουργία της Γεωργικής Σχολής Ασωμάτων.

Σύμφωνα με την Τεχνική περιγραφή πρόκειται να πραγματοποιηθούν εργασίες συντήρησης και ανακατασκευής. Επίσης χρηματοδοτήθηκαν οι Εργασίες στους Ιερούς Ναούς Παναγίας και Αγίου Παντελεήμονα της Ενορίας Μέρωνα Δήμου Αμαρίου με το ποσό των 78.700.

Σύμφωνα με την Τεχνική περιγραφή πρόκειται να γίνουν εργασίες αντικατάστασης της κεραμοσκεπής στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονα καθώς και διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου του Ιερού Ναού της Παναγίας. Τέλος χρηματοδοτήθηκαν οι Εργασίες συντήρησης του Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου της Ενορίας Πλατάνου με το ποσό των 50.000. Σύμφωνα με την τεχνική περιγραφή, προβλέπεται να γίνουν εργασίες συντήρησης της κεραμοσκεπής καθώς και διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου του Ναού».

Ο δήμαρχος Αμαρίου Παντελής Μουρτζανός, σε δήλωσή του ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη για την συνεργασία, στήριξη και βοήθειά του στα έργα υποδομής που προγραμματίζονται, σχεδιάζονται και υλοποιούνται στο Δήμο Αμαρίου λέγοντας πως: «Η υλοποίηση των έργων θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων».

Στο μεταξύ, στο πλαίσιο του έργου Αυτεπιστασίας και για λόγους πυροπροστασίας, η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης καθαρίζει τα πρανή και τις τάφρους της επαρχιακής οδού υπ’ αριθμ. 09, κατά το τμήμα «Κοξαρέ-Κουρταλιώτικο Φαράγγι» σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Για το λόγο αυτό ζητείται από όλους τους ιδιοκτήτες, που έχουν τοποθετήσει αυθαίρετα συρματοπλέγματα, λάστιχα μέσα στο σώμα της οδού (τάφρο και πρανές) να τα απομακρύνουν άμεσα καθώς και να κόψουν με μέριμνα τους τα κλαδιά που εμποδίζουν την ορατότητα, όπως και να φροντίσουν να μην παρεμποδίζεται η ομαλή απορροή των υδάτων στις τάφρους της οδού με τυχόν διαβάσεις, που έχουν κατασκευάσει.

Όπως επισημαίνει η αρμόδια διεύθυνση, σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με τα ανωτέρω, θα αποκαθίσταται η λειτουργία των οδών και δεν θα δίδονται αποζημιώσεις. Επιπλέον, λόγω αυξημένης κίνησης παρακαλούνται οι οδηγοί να δείχνουν την απαραίτητη προσοχή και να ακολουθούν τις οδηγίες σήμανσης, που θα υπάρχουν στην παρούσα επαρχιακή οδό, καθ’ όλη την διάρκεια καθαρισμού.

Κρήτη Τελευταίες ειδήσεις