Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Ρέθυμνο: Κατάληψη της μάνδρας του δήμου από τους συμβασιούχους καθαριότητας

Ρέθυμνο: Κατάληψη της μάνδρας του δήμου από τους συμβασιούχους καθαριότητας
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Σε κατάληψη των εγκαταστάσεων στη μάντρα του Δήμου έχουν προχωρήσει οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του δήμου Ρεθύμνης, που αγωνίζονται για την μονιμοποίησή τους, αφού όπως τονίζουν, καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Το Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου στηρίζει με κάθε τρόπο τον αγώνα των συμβασιούχων, ζητώντας από τη δημοτική αρχή να υποστηρίξει μέχρι τέλους τους εργαζόμενους και κατά την εκδίκαση στις 29 Μαρτίου, της προσφυγής τους με την οποία διεκδικούν την μονιμοποίησή τους.

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Γιώργος Λιολάκης, υπενθυμίζει πως ο δήμος Ρεθύμνης έχει αναγνωρίσει σε ψήφισμά του (24-5-2017), όσο και σε σχετική ομόφωνη απόφασή του (26-6-2017) ότι οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα «καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του δήμου και είναι απαραίτητοι για τη λειτουργία του δημοτικού συστήματος». Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Λιολάκης επισημαίνει ότι η κάλυψη πάγιων και διαρκών αναγκών είναι συνεχής και δεν είναι δυνατόν ο δήμος να βάζει καταληκτική ημερομηνία σ’ αυτό το θέμα, όταν παρίσταται στις δικαστικές διαδικασίες που έχουν κινήσει οι εργαζόμενοι διεκδικώντας την μονιμοποίησή τους. Παράλληλα όμως, μιλάει και για «εμπαιγμό της κυβέρνησης με την σχεδόν ανύπαρκτη πριμοδότησή τους στη σχετική προκήρυξη για την πρόσληψη μονίμων στην καθαριότητα». Η κυβέρνηση, τονίζει ο κ. Λιολάκης, «άφησε εκτός διαδικασίας τη συντριπτική πλειοψηφία των συμβασιούχων, οι οποίοι, αν και εργάζονται επί πολλά χρόνια, τώρα οδηγούνται στην ανεργία και την απόγνωση».

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δήμαρχος Ρεθύμνης, Γιώργης Μαρινάκης, τόνισε ότι «απ’ την πρώτη στιγμή ήμουν υπέρμαχος του σοβαρού ζητήματος των συμβασιούχων, κάτι που είχα θέσει επανειλημμένα και στους αρμόδιους κατά καιρούς υπουργούς. Όμως, όλο το ζήτημα εξαρχής, ήταν και παραμένει θέμα ΑΣΕΠ. Το είχα εξηγήσει στους συμβασιούχους, και δεν έχει να κάνει με την διάθεση κανενός δημάρχου και δημοτικού συμβουλίου. Φυσικά πρέπει να τονιστεί, πως σε καμία περίπτωση η ανθρώπινη επιθυμία και αλληλεγγύη, η έμπρακτη – όχι μόνο από μένα αλλά από το σύνολο των εργαζομένων στο δήμο – δεν μπορεί να είναι πιο πάνω από τις επιταγές του Συντάγματος. Θα γίνει το δικαστήριο και εύχομαι να ακουστούν οι προτάσεις τους, οι οποίες έχουν βάση για να στηριχτούν, επισημαίνοντας παράλληλα ως δήμος αλλά και προσωπικά, πως είμαστε απόλυτα αλληλέγγυοι στους συμβασιούχους που έχουν προσφέρει και προσφέρουν τα μέγιστα στο τομέα της καθαριότητας του δήμου Ρεθύμνης».

Κρήτη Τελευταίες ειδήσεις