Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Σε αποκατάσταση των ζημιών από την κακοκαιρία στις παραλίες προχωρά ο δήμος Χανίων

Σε αποκατάσταση των ζημιών από την κακοκαιρία στις παραλίες προχωρά ο δήμος Χανίων
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Σε καθαρισμό των παραλιών και σε αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσε η πρόσφατη κακοκαιρία προχωρούν από αύριο συνεργεία του Δήμου Χανίων.

Οι εργασίες θα γίνουν αφού πρώτα ενημερώθηκε η Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων ότι ο δήμος προτίθεται να προχωρήσει στην άμεση αποκατάσταση των ζημιών, προκειμένου να διασφαλιστεί η καθαριότητα και η ασφαλής προσβασιμότητα των λουόμενων στις παραλίες.

Οι εργασίες αποκατάστασης θα περιοριστούν στο παράκτιο μέτωπο και στη συμβολή των ρεμάτων-αγωγών ομβρίων με τις παραλίες, θα διαρκέσουν όσο απαιτείται και αφορούν ήπιες παρεμβάσεις όπως: 1. Απομάκρυνση φερτών υλικών (χώματα, πέτρες, καλάμια κ.λπ.) από τις παραλίες και στις συμβολές των υδατορεμάτων με αυτές. 2. Επαναεπίχωση των χανδάκων που δημιουργήθηκαν με παρακείμενη άμμο.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του δήμου, «ο καθαρισμός των ακτών θα συνεχιστεί και το επόμενο χρονικό διάστημα ενόψει και του νέου κύματος κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει τα Χανιά το προσεχές Σαββατοκύριακο, 23 και 24 Φεβρουαρίου».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Κρήτη Τελευταίες ειδήσεις