Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Χανιά: Αυτοψία στο “μοιραίο” ασανσέρ του ξενοδοχείου – Πώς πέθανε η 20χρονη Αλέκα

Χανιά: Αυτοψία στο “μοιραίο” ασανσέρ του ξενοδοχείου – Πώς πέθανε η 20χρονη Αλέκα

Αυτοψία στο μοιραίο ασανσέρ του ξενοδοχείου, όπου βρήκε τραγικό θάνατο η 20χρονη Αλέκα, πραγματοποίησε ο ιατροδικαστής Αντώνης Παπαδομανωλάκης.

Ο ιατροδικαστής παρέμεινε αρκετή ώρα στο χώρο προκειμένου να εξακριβωθεί εάν κάποιο ρούχο της άτυχης κοπέλας μπορούσε να πιαστεί και να τυλιχθεί στο λαιμό της. Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, ερευνάται και το ενδεχόμενο η άτυχη κοπέλα να σφηνώθηκε με αποτέλεσμα να πιεστεί στον θώρακα. Το σίγουρο είναι ότι ο θάνατός της επήλθε από ασφυξία.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται εκ νέου αυτοψία στο χώρο από πραγματογνώμονες, ενώ αυτοψία θα πραγματοποιήσουν και επιθεωρητές από την Επιθεώρηση Εργασίας.

Όπως έχει δηλώσει στο cretapost.gr ο κ. Παπαδομανωλάκης η κοπέλα “είχε κάνει ασφυξία θέσης. Μία σπάνια ασφυξία που διέκοψε την κυκλοφορία του αίματος προς τον εγκέφαλο. Υπέστη ανοξία και νέκρωση στη συνέχεια. Αν καθυστερήσει να πάρει μπρος ο εγκέφαλος, ο οποίος κάνει 6-7 λεπτά το ανώτερο χωρίς οξυγόνο. Κάτι τέτοιο συνέβη και μετά είχε 13 μέρες επιβίωσης στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας”.

Τι επόμενες ημέρες αναμένεται να συνταχθεί η ιατροδικαστική έκθεση και να σταλεί στο αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα Χανίων που χειρίζεται την υπόθεση.

Η ανακοίνωση του ξενοδοχείου:

“Επρόκειτο για σπουδάστρια του ΙΕΚ Πάτρας που από 1ης Ιουλίου 2018 πραγματοποιούσε την πρακτική της άσκηση στο ξενοδοχείο και δη στους χώρους της κουζίνας.

Το περιστατικό σημειώθηκε όταν η σπουδάστρια εισήλθε, για λόγους που ακόμα δεν είναι γνωστοί, στο υδραυλικό αναβατόριο φορτίου, που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για τη μεταφορά τροφίμων και εμπορευμάτων.

Στη συνέχεια και υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες βρέθηκε εκεί μη έχοντας τις αισθήσεις της και διακομίσθηκε άμεσα στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων ‘Ο Άγιος Γεώργιος’, όπου δυστυχώς  κατέληξε.

Ως διοίκηση του ξενοδοχείου ήμασταν από την πρώτη στιγμή και για όλο αυτό το διάστημα δίπλα στους οικείους της για να προσφέρουμε κάθε δυνατή βοήθεια.

Σε τέτοιες στιγμές τα λόγια πρέπει να είναι λίγα. Διεξάγονται έρευνες από τις αρχές και επιβάλλεται να είμαστε φειδωλοί στις όποιες δηλώσεις. Είμαστε από την πρώτη μέρα σε απόλυτη συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες για τη διαλεύκανση των συνθηκών που οδήγησαν σε αυτό το λυπηρό και τραγικό γεγονός.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους συγγενείς της”.

ΠΗΓΗ: Cretapost

Κρήτη Τελευταίες ειδήσεις