Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Ξάνθη: Ο γολγοθάς κατοίκων χωριού για αναλήψεις μετρητών από ΑΤΜ!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISI

Χωρίς ούτε ένα ΑΤΜ βρίσκονται εδώ και καιρό χιλιάδες κάτοικοι στην ορεινή Ξάνθη…

με αποτέλεσμα να είναι υποχρεωμένοι να διανύουν δεκάδες χιλιόμετρα για αναλήψεις μετρητών ή ακόμη και απλές ενημερώσεις στον λογαριασμό τους! Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν κάτοικοι στον ορεινό δήμο Μύκης στην Ξάνθη, μιας και το τελευταίο ΑΤΜ που λειτουργούσε στον οικισμό της Σμίνθης κάτω ακριβώς από το δημαρχείο, ανατινάχθηκε και έκτοτε δεν αντικαταστάθηκε με άλλο.

Το πρόβλημα ανέδειξε ο δημοσιογράφος Σ. Καραχότζα, επισημαίνοντας την ταλαιπωρία των κατοίκων για αναλήψεις μετρητών. Όπως επισημαίνει ο ίδιος, το ΑΤΜ που υπήρχε στην ορεινή Σμίνθη, εξυπηρετούσε χιλιάδες κατοίκους της περιοχής οι οποίοι τώρα είναι αναγκασμένοι να μεταβαίνουν μέχρι την Ξάνθη, ώστε να εξυπηρετηθούν από κάποιο τραπεζικό υποκατάστημα.

Φυσικά, όπως γίνεται αντιληπτό κάτοικοι των ιδιαίτερα ορεινών και απομακρυσμένων περιοχών του νομού καλούνται να διανύσουν δεκάδες χιλιόμετρα για μια απλή συναλλαγή. Μάλιστα, το πρόβλημα γίνεται ακόμη μεγαλύτερο για τους κατοίκους που δεν έχουν πλήρη εικόνα σχετικά με το εάν έχουν πιστωθεί χρήματα – τα οποία τυχόν αναμένουν – στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς και είναι αναγκασμένοι να διανύσουν μια τεράστια απόσταση απλώς και μόνο για να  ενημερωθούν σχετικά με το υπόλοιπο του λογαριασμού τους!

Η δε εφαρμογή του ανώτατου εβδομαδιαίου ορίου ανάληψης μετρητών, με τα capital controls, όπως γίνεται κατανοητό προκαλεί ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα στους κατοίκους των ορεινών περιοχών, μιας και ανά τακτά χρονικά διαστήματα είναι υποχρεωμένοι να επισκέπτονται την πόλη για να ολοκληρώσουν τις συναλλαγές τους.

Πηγή: xanthinea.gr

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε