Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Ξάνθη: Ο πιο ιδιαίτερος αγιασμός των τελευταίων δεκαετιών – Πού ήταν οι περισσότεροι μαθητές

Ξάνθη: Ο πιο ιδιαίτερος αγιασμός των τελευταίων δεκαετιών – Πού ήταν οι περισσότεροι μαθητές

Πρώτο κουδούνι και στην Ξάνθη, με τους μαθητές να επιστρέφουν στα θρανία. Το μήμυμα του Μητροπολίτη Ξάνθης Παντελεήμων, σε παιδιά και γονείς…

Στο 14ο Δημοτικό, οι μαθητές που παρακολούθησαν τον αγιασμό φορούσαν μάσκες και τηρούσαν συγκεκριμένες αποστάσεις, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως μόνο ένας μικρός αριθμός των μαθητών από κάθε τάξη έδωσε το παρών στην τελετή αγιασμού στην αυλή του Σχολείου, ενώ οι υπόλοιποι βρίσκονταν μέσα στις αίθουσες.

“Σήμερα αρχίζει μια νέα σχολική χρονικά και ζητούμε τη χάρη και την ευλογία του Θεού, ώστε αυτή η χρονιά να διεξαχθεί με έναν ήρεμο τρόπο, γιατί έχουμε μια δυσάρεστη εμπειρία από τις δύο προηγούμενες χρονιές. Η φυσική παρουσία μαθητών και εκπαιδευτικών στο σχολείο είναι ο ιδανικός τρόπος για τη μετάδοση της γνώσης αλλά και την άσκηση της αρετής” σημείωσε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Ξάνθης Παντελεήμων απευθυνόμενος σε μαθητές και εκπαιδευτικούς στο 14ο Δημοτικό.

“Βλέπω χαρούμενα πρόσωπα, ξεκούραστα πρόσωπα μετά από τις διακοπές του καλοκαιριού και τώρα είναι η ευκαιρία να σκύψουμε πάνω στα βιβλία μας, να ακούσουμε τους δασκάλους μας, γιατί πρέπει να προετοιμαστείτε. Εδώ που είμαστε σήμερα όλοι εμείς, μετά από χρόνια θα είστε εσείς” πρόσθεσε ο Μητροπολίτης.

Μάλιστα ο ίδιος έκανε ειδική μνεία και στους μαθητές της Α’ Τάξης του Δημοτικού, όπως συνηθίζει κάθε χρόνο, λέγοντας πως “καλωσορίζουμε τα παιδιά της Α’ Τάξης του Δημοτικού που έρχονται για πρώτη φορά στο Σχολείο και θα έλεγα εσείς οι μεγαλύτεροι να τα προσέχετε και να τα φροντίζετε. Για τους γονείς που φέρνουν το παιδί τους για πρώτη φορά στο Σχολείο είναι μια πολύ σημαντική ημέρα, γιατί οδηγούν το παιδί στο να γίνει ένας σωστός και χρήσιμος άνθρωπος για την κοινωνία”. Δείτε τα βίντεο του xanthinea.gr…

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις