Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

Ξάνθη: Οργή για το 6χρονο αγοράκι που τραυματίστηκε από οδοστρωτήρα

ΦΩΤΟ από xanthinea.gr
ΦΩΤΟ από xanthinea.gr

Ξεκίνησε την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ξάνθης, η δίκη τραυματισμού ενός 6χρονου παιδιού από τα Κιμμέρια, που συνέβη πριν τέσσερα χρόνια και συγκεκριμένα στις 11 Ιουνίου 2011.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα “Εμπρός”, η εκδίκαση της υπόθεση αναβλήθηκε δύο φορές και η κατηγορία αφορά “σωματική βλάβη από αμέλεια από υπόχρεο” και στρέφεται εναντίον εκπροσώπου εργολήπτριας εταιρείας που είχε πάρει υπεργολαβία έργα ύδρευσης της ΔΕΥΑΞ που εκτελούνταν τότε στον οικισμό των Κιμμερίων.

Το ιστορικό της υπόθεσης

Το ατύχημα συνέβη όταν μια παρέα παιδιών έπαιζε στο σημείο που βρισκόταν απενεργοποιημένο και αφύλακτο ένα μηχάνημα που εκτελούσε έργα και συγκεκριμένα ένας οδοστρωτήρας. Τα παιδιά το ενεργοποίησαν με το πάτημα ενός μόνο κουμπιού.Η κατηγορία είναι “σωματική βλάβη από αμέλεια από υπόχρεο” εναντίον εκπροσώπου εταιρείας που πήρε υπεργολαβία για το συγκεκριμένο έργο από τη ΔΕΥΑΞ

Το αποτέλεσμα ήταν το όχημα να παρασύρει και τραυματίσει στο κεφάλι το 6χρονο παιδί το οποίο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και σύμφωνα με όσα είπε η μητέρα του παιδιού στο διάλειμμα της δίκης: “οι γιατροί του έκαναν 165 ράμματα στο κεφάλι. Από θαύμα σώθηκε το παιδί μου…”. Να σημειώσουμε ότι η πολιτική αγωγή κατηγορεί την εργολήπτρια εταιρία αλλά και τον οδηγό του μηχανήματος επειδή παράτησε το μηχάνημα αφύλακτο σε εκείνο το σημείο και δεν το μετέφερε στο εργοτάξιο, επιπρόσθετα δε όταν το μηχάνημα ενεργοποιείται μόνο με το πάτημα ενός κουμπιού σε μια περιοχή που παίζουν παιδιά.

Κατά την δίκη την πολιτική αγωγή εκπροσώπησαν οι δικηγόροι εκ Θεσσαλονίκης κ. Διαλυνάς και κα Φυντανή ενώ συνήγορος υπεράσπισης ήταν ο κ. Θανάσης Ξυνίδης. Η δίκη πήρε αναβολή για τις 20 Μαΐου του 2016 λόγω περασμένου ωραρίου.

Πηγή: ThrakiNea

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε