Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Ξεκινά η δίκη για τη δολοφονία της Θώμης Κουμπούρα – Το χρονικό του άγριου εγκλήματος

Ξεκινά η δίκη για τη δολοφονία της Θώμης Κουμπούρα – Το χρονικό του άγριου εγκλήματος

Ήταν 28 Δεκεμβρίου 2016, όταν η Θώμη Κουμπούρα βρέθηκε νεκρή από τον αδερφό της Κώστα μέσα σε μια λίμνη αίματος.

Μνήμες από το στυγερό έγκλημα θα ζωντανέψουν σήμερα στη δικαστική αίθουσα… 38 ημέρες πριν εκπνεύσει το 18μηνο της προσωρινής κράτησης (30/6/18), ο 40χρονος καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της παιδοψυχιάτρου Θώμης Κουμπούρα, θα καθίσει στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Άμφισσας.

Το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας τον παρέπεμψε για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και οι συγγενείς της αδικοχαμένης Θώμης ζητούν εκτός από την παραδειγματική τιμωρία του και απαντήσεις για τα πραγματικά αίτια που όπλισαν το χέρι του δολοφόνου.

«Θέλουμε η δικαιοσύνη να πράξει το καθήκον της», είχε πει στο LamiaReport o αδερφός της αδικοχαμένης Θώμης, Σάββας Κουμπούρας προσθέτοντας ότι όποια κι αν είναι η τιμωρία δεν μπορεί να καλύψει την τεράστια απώλεια.

Η άγρια δολοφονία

Ήταν 28 Δεκεμβρίου 2016, όταν η Θώμη βρέθηκε νεκρή από τον αδερφό της Κώστα μέσα σε μια λίμνη αίματος. Ο δολοφόνος με μανία είχε πλήξει «με νύσσον και τέμνον όργανο πιθανότατα μαχαίρι», όλο το κορμί της παιδοψυχιάτρου, προκειμένου να σιγουρευτεί ότι την σκότωσε, ενώ στη συνέχεια φρόντισε να εξαφανίσει τόσο το φονικό όπλο, όσο και να εξαφανιστεί και ο ίδιος.

Αυτές οι «λεπτομέρειες» (όπως και το ότι είχε φροντίσει να αγοράσει χιονολάστιχα, διαφεύγοντας στη συνέχεια στα χιονισμένα βουνά της Ευρυτανίας), είναι που έπεισαν τους κατηγόρους, ότι ο δολοφόνος κινήθηκε βάσει οργανωμένου σχεδίου με δόλο και πρωτοφανή αγριότητα.

Αυτά τα στοιχεία όπως και η καθυστέρηση κατάθεσης  της πραγματογνωμοσύνης των δύο ψυχιάτρων, αναμένεται να τεθούν στο μικροσκόπιο της δίκης. Μιας δίκης που για τους ανθρώπους που γνώριζαν κι αγαπούσαν τη Θώμη θέλουν να αποτελέσει δικαίωση για την παραδειγματική τιμωρία του δολοφόνου της.

Ποια ήταν η Θώμη Κουμπούρα

Η Θώμη Κουμπούρα ήταν ιατρός με ειδικότητα στην Παιδοψυχιατρική, υποψήφια διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, επιστημονικός συνεργάτης του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης και υπεύθυνη του διαγνωστικού κέντρου “Ασκληπιείον” στη Λαμία.

πηγή: lamiareport

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις