Σάββατο, 20 Απρ.
12oC Αθήνα

Ξέσπασε ο Δήμαρχος Ρεθύμνου: «Οι ψευτομαγκιές σκοτώνουν τους παππούδες»

Ξέσπασε ο Δήμαρχος Ρεθύμνου: «Οι ψευτομαγκιές σκοτώνουν τους παππούδες»

Υψηλοί τόνοι από τον Δήμαρχο Ρεθύμνου. Στο στόχαστρό του απερίσκεπτες συμπεριφορές – ιδίως από νέους – που εκθέτουν σε μεγάλο κίνδυνο τις ζωές των ηλικιωμένων.

Ο Δήμαρχος Ρεθύμνου, Γιώργος Μαρινάκης, εξέφρασε την έντονη ανησυχία του με φόντο τη νέα εστία κορονοϊού στο Γεράνι αλλά και στην Αμνάτο, μετά από οικογενειακές γιορτές. Μέχρι στιγμής, 6 άτομα έχουν βρεθεί θετικά στον φονικό Covid19.

Σύμφωνα με τον κ. Μαρινάκη, όσον αφορά στην περίπτωση της Αμνάτου, τα κρούσματα δεν προϋπήρχαν, αλλά εμφανίστηκαν μετά την επίσκεψη τεσσάρων ατόμων στην περιοχή που θέλησαν να δουν τους γονείς τους.

«Από κει και πέρα, δεν έχει υπάρξει διασπορά του ιού ούτε έχει προκύψει κάποιο θετικό δείγμα από την ιχνηλάτηση των επαφών που έγινε», σημειώνει ο Δήμαρχος στο Ράδιο Κρήτη.

Αναφορικά με το Γεράνι ο κ. Μαρινάκης τόνισε πως «εκεί υπάρχει θέμα. Έχουμε να κάνουμε με δύο οικογένειες, εκ των οποίων η μία είναι τελείως ασυμπτωματική. Η γιαγιά της οικογένειας, 96 ετών, πήγε στο νοσοκομείο για άλλο λόγο και εκεί έγινε γνωστό ότι είναι θετική στον κορονοϊό», δήλωσε ο Δήμαρχος και συνέχισε λέγοντας πως θετικοί στον ιό είναι και η κόρη της αλλά και ο εγγονός της.

Η δεύτερη οικογένεια, σύμφωνα με τον Γιώργο Μαρινάκη, έχει να κάνει πάλι με ηλικιωμένο, η κόρη αλλά και ο εγγονός του οποίου είναι θετικοί στον Covid19.

Δήμαρχος Ρεθύμνου: Ευθύνες σε νέους και αστυνομία

Ο Δήμαρχος εξέφρασε την αγωνία του, λέγοντας πως «η νόσος κυκλοφορεί με ασυμπτωματικότητα οπότε δεν καταλαβαίνουμε εύκολα κάτι» και έστειλε αυστηρό μήνυμα στη νεολαία:

«Εκείνοι κουβαλούν τον ιό και όχι η 96χρονη γιαγιά και ο 91χρονος παππούς», λέει.

Ο Δήμαρχος Ρεθύμνου σχολίασε, επίσης, την κατάσταση που επικρατεί στην ενδοχώρα της Κρήτης, τονίζοντας πως «η ενδοχώρα και τα χωριά συμπεριφέρονται σαν να μην ξέρουν τι συμβαίνει περιφρονώντας τους κινδύνους. Το λέω ευθέως ότι αυτό είναι ευθύνη της αστυνομίας που είδε τα πράγματα ασύδοτα σε όλα τα χωριά. Τα καφενεία ανοιχτά, οι παρέες συνεχίζονται κανονικά, χωρίς κανέναν φόβο»…

«Η μόνη ασφαλής μέθοδος προστασίας είναι η καραντίνα και να φοράμε τη μάσκα μας. Δεν χρειάζονται τα… κολλητηλίκια, ούτε οι κούπες, ούτε οι παρέες αλλά ούτε και οι ψευτονταρσίες γιατί τελικά έτσι σκοτώνουμε την γιαγιά και τον παππού», προειδοποιεί.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις