Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Ξεχειλίζει από λύματα το hot spot στη Χίο! Δείτε τις εικόνες ντροπής!

ΦΩΤΟ από politischios.gr
ΦΩΤΟ από politischios.gr

Την προχειρότητα με την οποία στήθηκε μέσα σε λίγες ημέρες το hot spot της ΒΙ.ΑΛ. στην περιοχή του Χαλκειούς, αναδεικνύουν τα καθημερινά προβλήματα των εγκαταστάσεων που πλέον επιχειρούν να το μετατρέψουν σε υγειονομική “βόμβα”.

Η εργολαβία ύψους 1,2 εκατομμυρίου ευρώ αποδείχθηκε προχειροδουλειά, αφού ενάμιση μήνα μετά τα πολυδιαφημιζόμενα εγκαίνια παρουσία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμένου, το Κέντρο Κράτησης παρουσιάζει σημαντικές φθορές.

Σύμφωνα με καταγγελίες του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας του Χαλκειούς Κ. Φουτράκη από τις αρχές του Απρίλη, το αποχετευτικό σύστημα του hot spot έχει καταρρεύσει με αποτέλεσμα ο χώρος γύρω από αυτό να έχει γεμίσει με λύματα στερεά και υγρά.

Παρά τις συνεχείς καταγγελίες των κατοίκων, η επιτόπια αυτοψία από το Υγειονομικό Τμήμα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου κατέστη δυνατή μόλις το πρωί της Δευτέρας, με τους υπαλλήλους να διαπιστώνουν σοβαρές απειλές κατά της δημόσιας υγείας. Ενδεικτικό της κατάστασης είναι το γεγονός ότι, σύμφωνα με τον κ. Φουτράκη, οι υπάλληλοι του Υγειονομικού δεν θέλησαν να μπουν στο εσωτερικό του hotspot.

ΦΩΤΟ από το politischios

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Politischios.gr το Υγειονομικό προτίθεται να ενημερώσει άμεσα την Εισαγγελία Πρωτοδικών Χίου αλλά και το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής για τις απαγορευτικές συνθήκες διαμονής προσφύγων και μεταναστών, με βάση τα όσα κατέγραψαν το πρωί της Δευτέρας.

Ανεξέλεγκτη κατάσταση

Όπως βλέπετε στις φωτογραφίες του politischios, σε πολλά σημεία οι αποχετεύσεις έχουν σπάσει, σε άλλα σημεία τα λιμνάζοντα νερά από τις αποχετεύσεις έχουν μετατραπεί σε βούρκους ενώ ο περιβάλλοντας χώρος του hot spot θυμίζει ανεξέλεγκτη χωματερή.

ΦΩΤΟ από το politischios

Παράλληλα, παρά τις προσπάθειες των αρχών να αποκαθιστούν τις ζημιές στον φράχτη οι διαμένοντες στη ΒΙ.ΑΛ. που πλέον ξεπερνούν τους 1.600 συνεχώς δημιουργούν νέες τρύπες στην περίφραξη.

ΦΩΤΟ από το politischios

Τις καταγγελίες των κατοίκων ότι πλέον τα χωράφια τους είναι αδιαπέραστη ζώνη, επιβεβαιώνουν και οι φωτογραφίες, με απομεινάρια εστιών φωτιάς να είναι διάσπαρτα στις τριγύρω εκτάσεις, σε απόσταση μόλις μερικών μέτρων από εύφλεκτες ύλες, όπως ξερά χόρτα.

Πηγή: politischios

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε