Πέμπτη, 18 Απρ.
20oC Αθήνα

Ξυλόκαστρο: Καταπέλτης η ΔΑΚΕ για τον θάνατο 45χρονης εργαζόμενης στην καθαριότητα – «Γιατί δεν έχει παρέμβει ακόμα εισαγγελέας;»

Ξυλόκαστρο: Καταπέλτης η ΔΑΚΕ για τον θάνατο 45χρονης εργαζόμενης στην καθαριότητα – «Γιατί δεν έχει παρέμβει ακόμα εισαγγελέας;»

Μια σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε η ΔΑΚΕ – ΟΤΑ για το τραγικό δυστύχημα με θύμα μια 45χρονη εργαζόμενη στην καθαριότητα του Δήμου Ξυλοκάστρου.

Η 45χρονη μητέρα δύο παιδιών υπάλληλος καθαριότητας στον δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης σκοτώθηκε όταν τα ξημερώματα της Κυριακής (8/1/23) αυτοκίνητο έπεσε στο απορριμματοφόρο στο οποίο βρισκόταν για την αποκομιδή σκουπιδιών.

«Με οδύνη πληροφορηθήκαμε τον θάνατο ακόμη ενός ανθρώπου, ακόμη μιας συναδέλφου, δύο μόλις εβδομάδες έπειτα από το τραγικό συμβάν του διαμελισμού του συναδέλφου μας στην Αρτέμιδα. Κοινό χαρακτηριστικό και στις δύο περιπτώσεις, η ασυνειδησία των οδηγών που θεωρούν τη ζωή παιχνίδι. Σε αυτές τις περιπτώσεις το πλεόνασμα των λόγων περιττεύει. Συλλυπητήρια στους οικείους της αδικοχαμένης συναδέλφου μας. Η Πολιτεία όμως τώρα, οφείλει να φροντίσει για τα όσα ανήλικα τέκνα της», αναφέρει η ανακοίνωση.

Και συνεχίζει αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Όσον αφορά όμως το δυστύχημα αυτό καθαυτό, οι καταγγελίες είναι καθηλωτικές, αλλά και υποδηλωτικές της κατάστασης η οποία επικρατεί σε δήμους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης: σύμφωνα με τις καταγγελίες αυτές, το πλήρωμα του απορριμματοφόρου δεν είχε κανενός είδους επίσημη εργασιακή σχέση με τον Δήμο Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης και οι συνάδελφοι εργάζονταν ανασφάλιστοι εν γνώσει της Δημοτικής Αρχής. Χωρίς σε καμία των περιπτώσεων να παραβλέπουμε την εγκληματική και αλητήρια συμπεριφορά ορισμένων, οι οποίοι πίσω από ένα τιμόνι θεωρούν ότι γίνονται κάτι παραπάνω από θεοί έχοντας μηδαμινό σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή, εάν οι καταγγελίες είναι αληθείς τότε αυτόματα προκύπτουν τρία ερωτήματα:

Γιατί ο Δήμαρχος δεν έχει ήδη συλληφθεί για παράβαση της εργασιακής νομοθεσίας με τη διαδικασία του αυτοφώρου;

Γιατί δεν έχει ήδη παρέμβει ο Εισαγγελέας;
Γιατί δεν έχουν ήδη επιληφθεί οι αρμόδιοι Υπουργοί Εργασίας και Εσωτερικών;

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις