Σάββατο, 4 Μαΐ
17oC Αθήνα

Ξυλόκαστρο: Νέες καταγγελίες για την ασφάλιση της υπαλλήλου καθαριότητας που σκοτώθηκε

Ξυλόκαστρο: Νέες καταγγελίες για την ασφάλιση της υπαλλήλου καθαριότητας που σκοτώθηκε

Επιμένει ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο στο Ξυλόκαστρο να τον διαψεύδει. Η 45χρονη πολύτεκνη μητέρα σκοτώθηκε πάνω στο απορριμματοφόρο που εργαζόταν…

«Η γυναίκα δούλευε χωρίς σύμβαση» επιμένει να ισχυρίζεται ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Νίκος Τράκας, μιλώντας στο newsit.gr, παρά την διάψευση του αντιδήμαρχου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, σχετικά με την άτυχη 45χρονη δημοτική υπάλληλο που έχασε τη ζωή της σε εργατικό δυστύχημα, όταν αυτοκίνητο έπεσε στο απορριματοφόρο στο οποίο η ίδια επέβαινε, την ώρα που εργαζόταν.

«Η γυναίκα δούλευε χωρίς σύμβαση. Ήταν 20 μέρες που είχε λήξει η σύμβασή της. Εργαζόταν και δεν είχε καλύψη. Αυτό είναι ένα πολύ σοβαρό γεγονός και ο δήμος έχει την ευθύνη» λέει ο Νίκος Τράκας μιλώντας στο newsit.gr και διερωτάται «πώς ο δήμος έχει έναν εργαζόμενο που έχει λήξει η σύμβασή του και πώς πληρώνεται; Αυτό είναι ποινικό».

Επιπλέον ρίχνει τα βέλη του και στον δήμαρχο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης. «Περιμένουμε να δούμε τις εξελίξεις και τι γίνεται ακριβώς. Δεν βγαίνει πουθενά ο δήμαρχος, έχει εξαφανιστεί».

Ο κ. Τράκας απάντησε μέσω του newsit.gr, λίγες ώρες μετά την διάψευση που ήρθε δια στόματος του αντιδήμαρχου Ξυλοκάστρου, Σπύρου Αποστολόπουλου για την τραγωδία με θύμα την 45χρονη δημοτική υπάλληλο καθαριότητας. Σε χθεσινές του δηλώσεις, ανέφερε μεταξύ άλλων, «τίποτα από όλα αυτά δεν ισχύει. Η άτυχη εργαζόμενη ήταν κανονικά ασφαλισμένη, όπως και το υπόλοιπο πλήρωμα του απορριμματοφόρου.Ο κύριος αυτός σήμερα καταγγέλλει κάτι που δεν ισχύει και αποδεικνύεται βεβαίως. Το απορριμματοφόρο πραγματοποιούσε τακτικό δρομολόγιο, είχε φάρους, αλάρμ και ό,τι προβλέπεται».

Το τροχαίο δυστύχημα, με θύμα μία 45χρονη εργαζόμενη στην υπηρεσία καθαριότητας του δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, σημειώθηκε χθες το πρωί 8 Ιανουαρίου, στην παλαιά εθνική οδό Κορίνθου – Πατρών, στο ύψος της περιοχής, Κάτω Πιτσά στο Ξυλόκαστρο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την αστυνομία, ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας 36χρονος, προσέκρουσε, υπό συνθήκες που διερευνώνται, σε προπορευόμενο απορριμματοφόρο όχημα. Από την σύγκρουση σκοτώθηκε η 45χρονη, η οποία, σύμφωνα με την αστυνομία, εκείνη την στιγμή βρισκόταν, στην ειδική θέση του απορριμματοφόρου για τους υπαλλήλους καθαριότητας.

Σύμφωνα πάντα με την αστυνομία, από την πρόσκρουση τραυματίστηκε και ο 36χρονος οδηγός του ΙΧ επιβατικού αυτοκινήτου, ο οποίος διακομίστηκε στο νοσοκομείου της Κορίνθου, ενώ προανάκριση για τα αίτια του τροχαίου δυστυχήματος διενεργεί το αστυνομικό τμήμα Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης.

Ρεπορτάζ: Άννα Τριανταφυλλιά Τσούτσα

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις