Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Κυκλάδες: Μέσα στη θαλαμηγό που μοιάζει με μπερδεμένο παζλ – Σε ποιον διάσημο επιχειρηματία ανήκει

Κυκλάδες: Μέσα στη θαλαμηγό που μοιάζει με μπερδεμένο παζλ – Σε ποιον διάσημο επιχειρηματία ανήκει

Η θαλαμηγός έδεσε στη Σύρο και κέντρισε τα βλέμματα. Το εντυπωσιακό πολύχρωμο γιoτ Guilty, θυμίζει έργο τέχνης…

Στο λιμάνι της Ερμούπολης βρέθηκε ένα από τα πιο «αλλόκοτα» πλωτά, ένα σκάφος το οποίο για πολλούς είναι μοναδικό στον κόσμο. Ο λόγος για το «Guilty» (ένοχος στα ελληνικά), η θαλαμηγός του Δάκη Ιωάννου με τη χρωματική πανδαισία στο εξωτερικό του, που αφήνει άφωνους όσους την αντικρίζουν για πρώτη φορά και μοιάζει με μπερδεμένο πάζλ.

Το εντυπωσιακό πολύχρωμο γιoτ Guilty, θυμίζει έργο τέχνης. Ουσιαστικά, περί αυτού πρόκειται. Το 35μετρό γιoτ, ανήκει στον Κύπριο επιχειρηματία και συλλέκτη έργων τέχνης, Δάκη Ιωάννου. Το ίδιο το σκάφος, αποτελεί συλλεκτικό κομμάτι τέχνης. Το μοναδικό Guilty, είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του διάσημου Aμερικάνου καλλιτέχνη Jeff Koons και της Iταλίδας σχεδιάστριας σκαφών Ivana Porfiri.

Αν και ο καλλιτεχνικός του σχεδιασμός φέρνει στο νου τις δημιουργίες του Pop Art καλλιτέχνη Roy Lichtenstein, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, το Guilty έχει ως σημείο αναφοράς το καμουφλάζ των πλοίων του πολεμικού ναυτικού της Βρετανίας, κατά τη διάρκεια του 1ου παγκοσμίου πολέμου.

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του σκάφους κ. Ιωάννου, στόχος του σχεδιασμού του Guilty, είναι να προκαλεί αντιδράσεις στο κοινό. «Κάναμε αυτό που θέλαμε. Το στυλ δεν επηρεάζει» λέει για το ναυτικό του αριστούργημα ο Δάκης Ιωάννου. «Σχεδιάσαμε το γιoτ με αντιστυλιστική μέθοδο. Δεν βάλαμε κανόνες, πρόγραμμα ή σχέδιο».

Σύμφωνα με το cyclades24.gr, όταν το yacht «Guilty» του Δάκη Ιωάννου έκανε πριν λίγα χρόνια την «παρθενική του εμφάνιση» στα ελληνικά νησιά, οι περισσότεροι έμειναν άφωνοι. Κάποιοι χαρακτήρισαν το yacht ως κακόγουστο. Κάποιοι άλλοι ως… φοβιστικό, ενώ ορισμένοι εμφανίζονταν ενθουσιασμένοι από το τελικό αποτέλεσμα…

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις