Πέμπτη, 2 Μαΐ
17oC Αθήνα

Κύκλωμα εμπορίας βρεφών στα Χανιά: Αγωνία για το DNA που φυλάσσεται στην «αμαρτωλή» κλινική υποβοηθούμενης αναπαραγωγής

Κύκλωμα εμπορίας βρεφών στα Χανιά: Αγωνία για το DNA που φυλάσσεται στην «αμαρτωλή» κλινική υποβοηθούμενης αναπαραγωγής

Εξελίξεις αναμένονται στην υπόθεση του κυκλώματος εμπορίας βρεφών στα Χανιά. Άρχισε η μεταφορά της τράπεζας γενετικού υλικού (DNA) από την κλινική υποβοηθούμενης αναπαραγωγής στο νοσοκομείο της πόλης.

Νέα στοιχεία εκτιμάται ότι θα προκύψουν σύντομα στην υπόθεση του κυκλώματος εμπορίας βρεφών στα Χανιά. Η τράπεζα γενετικού υλικού από την περιβόητη κλινική υποβοηθούμενης αναπαραγωγής μεταφέρεται στο γενικό νοσοκομείο της πόλης, μετά την επιβολή εξάμηνου «λουκέτου» στο νοσηλευτικό ίδρυμα που βρίσκεται στο επίκεντρο της δικαστικής έρευνας για την υπόθεση που επεκτείνεται και έξω από τα σύνορα της χώρας.

«Πρωταγωνιστές» του κυκλώματος της εμπορίας βρεφών και των παράνομων υιοθεσιών φέρονται ο 73χρονος γυναικολόγος, ιδιοκτήτης της κλινικής και θεωρούμενος ως αρχηγός του δικτύου, ο 44χρονος εμβρυολόγος και μία εργαζόμενη.

Υπό το βάρος των κατηγοριών, η Εθνική Αρχή Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής αποφάσισε – ως γνωστόν – την ανάκληση της άδειας λειτουργίας της κλινικής.

Παράλληλα, προχωρά και η μεταφορά των αρχείων της και όσων συνδέονται με το εργαστήριο, αλλά και όσων είχαν προσφύγει, είτε για κρυοσυντήρηση γενετικού υλικού, είτε για υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, στο νοσοκομείο Χανίων και η φύλαξή τους σε ασφαλή χώρο σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και τους εποπτευόμενους φορείς.

Στο μεταξύ, μετά τη δημοσιοποίηση του ΦΕΚ στις 17 Σεπτεμβρίου, πολλά ζευγάρια επικοινώνησαν με το zarpanews.gr, εκφράζοντας την αγωνία τους για το μέλλον του γενετικού υλικού, είτε αφορά έμβρυα είτε ωάρια που έχουν ληφθεί για εξωσωματική γονιμοποίηση, είτε ωάρια που έχουν αποθηκευτεί για κατάψυξη.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις