Τετάρτη, 24 Απρ.
24oC Αθήνα

Κυλλήνη: Μικρό ατύχημα με πλοία στο λιμάνι – Μόνο υλικές οι ζημιές, ταλαιπωρία για τους επιβάτες

Κυλλήνη: Μικρό ατύχημα με πλοία στο λιμάνι – Μόνο υλικές οι ζημιές, ταλαιπωρία για τους επιβάτες
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: gnomip.gr

Το πλοίο «Κεφαλονιά» που ερχόταν από το ομώνυμο νησί του Ιονίου συγκρούστηκε ελαφρά με το αγκυροβολημένο πλοίο «Fior Di Levante» της Ζακύνθου σήμερα (01.04.2023) στο λιμάνι της Κυλλήνης. Από το περιστατικό δεν υπάρχουν τραυματίες, ενώ οι επιβάτες αποβιβάστηκαν κανονικά.

Το ατύχημα έγινε γύρω στις 7 το πρωί στο λιμάνι της Κυλλήνης, όταν το πλοίο που ερχόταν από την Κεφαλονιά προσέκρουσε ελαφρά πάνω στο αγκυροβολημένο πλοίο της Ζακύνθου χωρίς όμως να προκληθούν σοβαρές ζημιές.

Στα πλοία, που ανήκουν στην ίδια ναυτιλιακή εταιρεία, διενεργείται έλεγχος.

Κανένας από τους επιβάτες ή τα μέλη του πληρώματος του πλοίου «Κεφαλονιά» δεν τραυματίστηκε, επιβεβαιώνει το λιμενικό. 

Σύμφωνα με το λιμενικό, τη στιγμή που κατέπλεε το επιβατηγό/οχηματαγωγό πλοίο «Κεφαλονιά» στο λιμάνι της Κυλλήνης, προερχόμενο από το λιμάνι του Πόρου της Κεφαλονιάς, κατά την διάρκεια των διαδικασιών χειρισμών πρόσδεσης χτύπησε, για άγνωστους ακόμα λόγους, πάνω στο επιβατηγό/οχηματαγωγό πλοίο «Fior Di Levante», το οποίο ήταν ελλιμενισμένο.

Στην συνέχεια το «Κεφαλονιά» έδεσε με ασφάλεια στο λιμάνι της Κυλλήνης και αποβιβάστηκαν οι 130 επιβάτες, οι οποίοι είναι όλοι καλά στην υγεία τους, όπως επίσης και τα 39 μέλη του πληρώματος.

Από το λιμεναρχείο απαγορεύτηκε ο απόπλους και των δυο πλοίων, μέχρι να ολοκληρωθεί η επιθεώρησή τους.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις