Τρίτη, 19 Μαρ.
16oC Αθήνα

Κυπαρισσία: «Τώρα που σε σκότωσα πάρε τηλέφωνο την αστυνομία» – Νέες μαρτυρίες για τη δολοφονία (video)

Κυπαρισσία

Μια ολόκληρη πόλη δάκρυσε χθες το απόγευμα, όταν λίγο μετά τις 17.00 η οικογένεια του 39χρονου Κώστα του είπε το στερνό αντίο στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου στην Κυπαρισσία

Ακόμα και χθες κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει τον τόσο άδικο χαμό του 39χρονου για μια τόσο ασήμαντη αφορμή, από το χέρι του 72χρονου συνταξιούχου λαχειοπώλη, με μια σφαίρα, η οποία αν είχε σταματήσει μισό εκατοστό πιο μπροστά, όπως αποκάλυψε ο ιατροδικαστής Καλαμάτας Ιωάννης Δούζης που διενήργησε την νεκροψία – νεκροτομή, δε θα είχε αποβεί μοιραία.

Οι πληροφορίες θέλουν ο 72χρονος να παραμένει αμετανόητος, αν και από χθες είχε αρχίσει να συνειδητοποιεί τις συνέπειες των πράξεών του και να δηλώνει ενώπιον των εισαγγελικών Αρχών, όπου οδηγήθηκε, ότι ήταν «θέμα τιμής». Αρνήθηκε την εκπροσώπησή του από δικηγόρο, ζητώντας να του επιβληθεί η ανώτερη ποινή για την πράξη του, ενώ σήμερα θα οδηγηθεί στον ανακριτή για να απολογηθεί.

Ανατριχιαστικές μαρτυρίες και εικόνες

Συγκλονιστική είναι η περιγραφή βιολόγου στο tharrosnews.gr, που βρέθηκε έξω από το κατάστημα «Γερμανός» την ώρα της δολοφονίας, η οποία άκουσε τον 72χρονο, κρατώντας ακόμα το όπλο στο χέρι, να επιστρέφει στην πόρτα και να φωνάζει: «Τώρα που σε σκότωσα, πάρε τηλέφωνο στην Αστυνομία. Που θα μου πεις εμένα ότι με γράφεις…».

Click4more: Έγκλημα στην Κυπαρισσία: Η μοιραία βολή για τον 39χρονο ήταν χωρίς επιστροφή – Ο ιατροδικαστής στο newsit.gr

Ο 72χρονος εμφανίσθηκε ενώπιον του εισαγγελέα με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας με δόλο και της παράνομης οπλοφορίας, οπλοχρησίας και οπλοκατοχής και του ασκήθηκαν διώξεις. Τα μέχρι τώρα στοιχεία που έχουν συλλεχθεί δείχνουν πως όλα ξεκίνησαν από ένα λογαριασμό κινητής τηλεφωνίας και ίντερνετ ύψους 175 ευρώ, τον οποίο ο 72χρονος θεώρησε υπερβολικό.

Ράγισαν και οι πέτρες στην κηδεία

Η Κυπαρισσία από προχθές πενθεί το χαμό του 39χρονου. Κάτοικοι κι επαγγελματίες ήταν συγκλονισμένοι και συντετριμμένοι, ενώ στο κατάστημα του 39χρονου από το πρωί ο κόσμος τοποθετούσε λουλούδια και κεράκια για καλό ταξίδι και ανάπαυση της ψυχής του.

Χθες το απόγευμα, θρήνος και οδύνη στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Αρχιεπισκόπου Χριστιανουπόλεως όπου τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία από το Σεβασμιώτατο μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομο, με τήρηση των έκτακτων μέτρων για τον κορονοϊό.

Τραγικές φιγούρες οι οικείοι του, ενώ φίλοι και γνωστοί μιλούσαν με τα καλύτερα λόγια για τον αδικοχαμένο πατέρα ενός παιδιού 2 ετών, τον οποίο όλοι χαρακτήριζαν ευγενικό και πράο. Οδυνηρός δε ο τελευταίος αποχαιρετισμός στο Κοιμητήριο του Αγίου Γεωργίου. Χθες ανακοίνωση εξέδωσε και η Ομοσπονδία Εργαζομένων ΟΤΕ, η οποία εκφράζει την οδύνη της για το θλιβερό συμβάν, κάνοντας λόγο για τραγική απώλεια.

Το βίντεο ντοκουμέντο της εκτέλεσης

Το Mega εξασφάλισε το βίντεο ντοκουμέντο που δείχνει όλα όσα συνέβησαν πεντακάθαρα. Στις εικόνες, φαίνεται ο δράστης να μπαίνει… σαν κύριος στο κατάστημα, κρατώντας το όπλο –όπως είχε προειδοποιήσει νωρίτερα τον άτυχο 39χρονο.

Click4more: Κυπαρισσία: Καρέ – καρέ η εκτέλεση του 39χρονου μέσα στο κατάστημα

Φτάνει στον πάγκο, πίσω από τον οποίο βρίσκεται το μετέπειτα θύμα του. Πηγαίνει στο πλάι για να έχει «καθαρό» πεδίο και στο σημείο αυτό οι δύο άνδρες φαίνονται να έχουν ένα σύντομο διάλογο. Ο 72χρονος, όμως, είναι αποφασισμένος. Δευτερόλεπτα μετρά τραβά την σκανδάλη κι ο 39χρονος σωριάζεται στο έδαφος, για να χάσει τελικά λίγο αργότερα την ζωή του. Η βιαιότητα της πράξης είναι αδιανόητη. Ασύλληπτη. Ο δράστης δείχνει να είναι ψύχραιμος. Αποφασισμένος να αφαιρέσει μια ανθρώπινη ζωή χωρίς να το σκεφτεί δεύτερη φορά. Και απλά το κάνει…

Ο λογαριασμός των 175 ευρώ

Όσο κι αν φαίνεται απίστευτο ένας λογαριασμός των 175 ευρώ στάθηκε η αφορμή για να διαπραχθεί το φονικό. Ο 72χρονος πήγε στο κατάστημα και σε έξαλλη κατάσταση ζητούσε εξηγήσεις για το ποσό που καλούνταν να πληρώσει, ενώ ταυτόχρονα απαιτούσε και τη διακοπή του συμβολαίου του.

Ο λογαριασμός των 175 ευρώ είχε να κάνει με την σύνδεση της σταθερής τηλεφωνίας αλλά και του ίντερνετ που είχε στο σπίτι του ο δράστης. Μάλιστα όπως αναφέρουν οι πληροφορίες το πάγιο της σύνδεσης τους δράστη ήταν 25 ευρώ. Τελευταία φορά που βρέθηκε σε γκισέ καταστήματος για να πληρώσει τις οφειλές του ήταν τον περασμένο Ιανουάριο και κατέβαλλε ποσό που αντιστοιχούσε σε ένα μέρος των οφειλών του.

Τους τελευταίους τρεις μήνες συσσωρεύτηκαν κι άλλες οφειλές, ενώ όπως αναφέρουν πληροφορίες ο δράστης ποτέ δεν ήταν σταθερός στις πληρωμές τους με αποτέλεσμα να δημιουργούνται συχνά ληξιπρόθεσμα χρέη.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις