Τετάρτη, 1 Μαΐ
18oC Αθήνα

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο διάλογος με μαθήτριες στη Θεσσαλονίκη και η ατάκα για το αντιτορπιλικό Βέλος

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο διάλογος με μαθήτριες στη Θεσσαλονίκη και η ατάκα για το αντιτορπιλικό Βέλος

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, με κάμερες και φωτογράφους να ακολουθούν το κάθε βήμα του πρωθυπουργού. Η μέρα ξεκίνησε με βόλτα στο κέντρο της πόλης…

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε βόλτα στο κέντρο της πόλης και κάθισε σε καφετέρια, όπου συνομίλησε με βουλευτές της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη και στελέχη του κόμματος. Ο πρωθυπουργός αποκάλυψε την πρόθεσή του, να παραμείνει το αντιτορπιλικό Βέλος στην πόλη, όπως άλλωστε έχουν ζητήσει εδώ και μήνες, μια σειρά από παράγοντες και φορείς. Στο μενού της συζήτησης οι επερχόμενες Ευρωεκλογές αλλά και τα ηλεκτρικά λεωφορεία του ΟΑΣΘ τα οποία ήδη πραγματοποιούν δοκιμαστικά δρομολόγια.

Την ευκαιρία να χαλαρώσει στο κέντρο της Θεσσαλονίκης είχε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, λίγο πριν βρεθεί στο 3ο Γυμνάσιο Πολίχνης, όπου θα πάρει μέρος σε εκδήλωση κατά του σχολικού εκφοβισμού. Ο πρωθυπουργός πραγματοποίησε μία μικρή βόλτα από το ξενοδοχείο που διαμένει και περπάτησε μέχρι κεντρικό καφέ στην πλατεία Αριστοτέλους.

Κατά τη διάρκεια της βόλτας του συνομίλησε με μερικές νεαρές που βρίσκονταν μπροστά από το ξενοδοχείο. «Κορίτσια, γιατί είστε εδώ;» τις ρώτησε χαριτολογώντας για να πάρει την απάντηση ότι βρίσκονται σε εκδρομή και να συμπεράνει ότι «είστε δικαιολογημένες».

Ο πρωθυπουργός κουβέντιασε με όλους τους βουλευτές της Θεσσαλονίκης για την έκτακτη επιχορήγηση της κυβέρνησης στον δήμο Θεσσαλονίκης ύψους 13 εκατ. ευρώ και είπε στους βουλευτές, «να το λέτε αυτό στον κόσμο». Έπειτα η κουβέντα επικεντρώθηκε στα ηλεκτρικά λεωφορεία του ΟΑΣΘ τα οποία ήδη πραγματοποιούν δοκιμαστικά δρομολόγια στη Θεσσαλονίκη.

Αναφερόμενος στο αντιτορπιλικό «Βέλος», ο πρωθυπουργός είπε ότι το πλωτό μουσείο θα παραμείνει στη Θεσσαλονίκη. «Θα το εξετάσουμε και θα το λύσουμε (σ.σ. το ζήτημα) και το Βέλος θα μείνει στη Θεσσαλονίκη», είπε συγκεκριμένα.

Αργότερα ο πρωθυπουργός άκουσε με προσοχή τους βουλευτές του και που του μίλησαν για τα ζητήματα της Θεσσαλονίκης. Μάλιστα, όπως τους μετέφερε, «πρέπει να δοθεί βαρύτητα στην επιστολική ψήφο», καθώς όπως είπε οι εγγραφές ξεπερνούν «τις 4-5 χιλιάδες κάθε ημέρα».

@voria.gr Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για καφέ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης με βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας πριν την επίσκεψη του στη δυτική Θεσσαλονίκη. Διαβάστε περισσότερα στο link in bio. #μητσοτακης #fyp #fypシ #fypage #voria #skg #θεσσαλονίκη #thessaloniki #θεσσαλονικη #mitsotakis #greektiktok #ελλαδα ♬ πρωτότυπος ήχος – Voria.gr

Σύμφωνα με το voria.gr, κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, Στράτος Σιμόπουλος είπε αστειευόμενος στον πρωθυπουργό ότι ο σταθμός Μετρό στη Βενιζέλου θα πρέπει να μετονομαστεί σε Σιμόπουλος – Βενιζέλου για να εισπράξει την απάντηση «θα το ονομάσουμε μόνο Σιμόπουλος».

Έπειτα, σηκώθηκαν όλοι από το τραπέζι και συνόδευσαν τον πρωθυπουργό στο γνωστό ζαχαροπλαστείο Τερκενλής. Εκεί, ο πρωθυπουργός αγόρασε τα αγαπημένα του τσουρέκια και έβγαλε φωτογραφία με πελάτη του καταστήματος, για να αναχωρήσει αργότερα για την Πολίχνη.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις