Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Κύθνος: Έτσι είναι σήμερα η διάσημη θαλαμηγός 007 που είχε βυθιστεί

Κύθνος: Έτσι είναι σήμερα η διάσημη θαλαμηγός 007 που είχε βυθιστεί

Η θαλαμηγός 007 είχε βυθιστεί τον περασμένο Σεπτέμβριο και για μήνες παρέμενε στα αζήτητα. Η Κύθνος βρίσκεται και πάλι στο επίκεντρο, με τις νέες εικόνες να ταξιδεύουν στο διαδίκτυο…

Η θαλαμηγός 007 James Bond φτιάχτηκε στην Τουρκία και τα τελευταία καλοκαίρια κέντριζε τα βλέμματα και στην Ελλάδα. Το υπερπολυτελές σκάφος είχε ναυτικό ατύχημα πριν από λίγους μήνες και η Κύθνος βρέθηκε στο επίκεντρο. Ευτυχώς τα πέντε άτομα που βρίσκονταν μέσα κατάφεραν να απομακρυνθούν γρήγορα, χωρίς να τραυματιστούν και χωρίς να κινδυνεύσει η ζωή τους. 6 μήνες μετά το σκάφος είναι έτοιμο για απόπλου.

Ο εκατομμυριούχος ιδιοκτήτης της θαλαμηγού έδειχνε για μήνες να μην ενδιαφέρεται. Είχε παρατήσει το σκάφος στο νησί και απέφευγε να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του. Τον περασμένο Ιανουάριο οι ελληνικές Αρχές απέστειλαν μέσω δικαστικού επιμελητή εγγράφως την ειδοποίηση, σύμφωνα με την οποία είχε έναν μήνα περιθώριο να τακτοποιήσει την κατάσταση.

Να ανασύρει δηλαδή το πλοίο και να το μεταφέρει σε ασφαλές σημείο. Διαφορετικά, με την εκπνοή της προθεσμίας, θα ξεκινούσαν τα πρόστιμα που θα ήταν ιδιαίτερα τσουχτερά, καθώς το σημείο που προκλήθηκε το ναυάγιο είναι τουριστική ζώνη και το καλοκαίρι πλησιάζει.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο του νησιού, οι αναγκαίες επισκευές έγιναν και η θαλαμηγός 007, είναι και πάλι έτοιμη να ταξιδέψει. Ο δήμαρχος Κύθνου μάλιστα επισύναψε και δύο φωτογραφίες που δείχνουν το σκάφος είχε βυθιστεί κατά το ήμισυ.

Η πιο πολυφωτογραφημένη θαλαμηγός του κόσμου είχε ναυτικό ατύχημα στην Κύθνο και μάλιστα αρκετά σοβαρό. Το υπερπολυτελές σκάφος “007” το οποίο έχει συνδέσει το όνομά του με τον James Bond, προσάραξε το βράδυ της Παρασκευής 2 Σεπτεμβρίου στην Κύθνο και παρουσίασε εισροή υδάτων.

Μάλιστα, η θαλαμηγός βρέθηκε σε ημιβυθισμένη κατάσταση, ενώ οι πέντε αλλοδαποί επιβαίνοντες δεν κινδύνευσαν. Το πλοίο είχε σημαντική εισροή υδάτων και πήρε μεγάλη κλίση από την αριστερή πλευρά και βυθίστηκε κατά το ήμισυ.

Τα αίτια του ναυτικού ατυχήματος, δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά. Το όνομα 007 είναι σίγουρα σύμφωνο με τα σκούρα χρώματα και την αισθητική γραμμή που σχεδίασε ο Yavuz Mete. Το σκάφος έχει φτιαχτεί στα τουρκικά ναυπηγεία Tuzla στη θάλασσα του Μαρμαρά ενώ μπορεί να φιλοξενήσει δέκα άτομα σε έξι ευρύχωρες καμπίνες, εκτός από τα δέκα μέλη του πληρώματος και τροφοδοτείται από δύο μηχανές.

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις