Παρασκευή, 3 Μαΐ
22oC Αθήνα

Λακωνία: Νέες εικόνες από τη φωτιά στη Μάνη! Μάχη με διάσπαρτες εστίες και αναζωπυρώσεις (Βίντεο)

Λακωνία: Νέες εικόνες από τη φωτιά στη Μάνη! Μάχη με διάσπαρτες εστίες και αναζωπυρώσεις (Βίντεο)

Σε εξέλιξη, με διάσπαρτες εστίες, αλλά χωρίς ενεργό μέτωπο, παραμένει η φωτιά που καίει από χθες στην σε δασική έκταση στα Λαγκάδια, του Δήμου Ανατολικής Μάνης στη Λακωνία, η οποία πάντως δεν απειλεί πλέον κατοικημένες περιοχές.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις, που έχουν ενισχυθεί με 175 πυροσβέστες, 10 πεζοπόρα τμήματα και 47 οχήματα, επιχειρούν να θέσουν υπό έλεγχο τις διάσπαρτες εστίες, αλλά και τις αναζωπυρώσεις που σημειώνονται. Από αέρος συνδράμουν στις επιχειρήσεις κατάσβεσης 8 ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη. Στην περιοχή πνέουν χαμηλής έντασης άνεμοι που διευκολύνουν το έργο της κατάσβεσης. 

Η κατάσταση χθες βράδυ ήταν εφιαλτική. Οι φλόγες που εκτείνονταν σε ένα τεράστιο μέτωπο, περίπου 20 χιλιομέτρων, άρχισαν να πλησιάζουν τα διάσπαρτα σπίτια που υπήρχαν μέσα στο δάσος. Πρόκειται για σπίτια που ευτυχώς είχαν εκκενωθεί, με τις εκκλήσεις και τις σειρήνες να δίνουν έναν ακόμα πιο δραματικό τόνο στις προσπάθειες της κατάσβεσης.

Η νύχτα για τους Πυροσβέστες ήταν δύσκολη, αλλά οι προσπάθειές τους απέφεραν καρπούς. Έτσι με το πρώτο φως της ημέρας η κατάσταση στο πύρινο μέτωπο είναι καλύτερη…

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις