Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Λαμία: Αναβιώνει η δολοφονία της Θώμης Κούμπουρα – Η οργή των συγγενών της παιδοψυχιάτρου [vids]

Λαμία: Αναβιώνει η δολοφονία της Θώμης Κούμπουρα – Η οργή των συγγενών της παιδοψυχιάτρου [vids]

Η Θώμη Κούμπουρα έχασε τη ζωή της, σε ένα έγκλημα που συγκλόνισε τη χώρα. Πέρασε ένας χρόνος και η δικαιοσύνη κινείται με βήματα αργά…

Ήταν 28 Δεκεμβρίου 2016. Η είδηση ενός αποτρόπαιου εγκλήματος, συγκλονίζει την κοινωνία της Λαμίας, αλλά και το πανελλήνιο. Στο άκουσμα του ονόματος του θύματος η κοινωνία συγκλονίζεται ακόμη περισσότερο. Η άγρια δολοφονία της παιδοψυχιάτρου Θώμης Κουμπούρα, με πάνω από 15 μαχαιριές κάνει τον κόσμο να ανατριχιάζει και να αναρωτιέται τι έχει συμβεί.

Έναν χρόνο μετά η δικαιοσύνη με αργά βήματα δεν έχει κατορθώσει ακόμη να φέρει σε δίκη τον καθ’ ομολογίαν δολοφόνο της παιδοψυχιάτρου. Μόλις πριν μερικές ημέρες ολοκληρώθηκε το στάδιο της προανάκρισης και πλέον η δικογραφία είναι στα χέρια του Εισαγγελέα Πρωρτοδικών Λαμίας, η πρόταση του οποίου θα κατατεθεί στο Συμβούλιο που θα εκδώσει το βούλευμα για την παραπομπή του στο Μικτό Ορκωτό.

«Αναμένουμε να γίνει το Δικαστήριο μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού…», λέει η δικηγόρος Ελευθερία Ψύλλου που γνώριζε προσωπικά τη Θώμη και μαζί με τον γνωστό ποινικολόγο Θέμη Σοφό θα είναι η Πολιτική Αγωγή στην αναμενόμενη δίκη. Σε αυτό το στάδιο η Δικαιοσύνη θα πρέπει να προλάβει να ορίσει την ακροαματική διαδικασία και να εκδώσει απόφαση πριν την έλευση του 18μηνου που δυστυχώς στο κοντινό παρελθόν έχει αφήσει ελεύθερους δολοφόνους!

«Αν και οποιαδήποτε απόφαση δεν μπορεί να αναπληρώσει το τεράστιο κενό από την απώλεια του ανθρώπου μας, περιμένουμε όχι μόνο εμείς αλλά και η ίδια η κοινωνία την παραδειγματική τιμωρία δολοφόνων που έχουν διαπράξει τέτοια ειδεχθή εγκλήματα…», λέει ο αδερφός της Θώμης, Σάββας Κουμπούρας.

Η οικογένεια έχει ζητήσει δια μέσω των συνηγόρων της να εξεταστούν κι άλλα στοιχεία όπως το περιβόητο λαπτοπ του δράστη που έμεινε στην Αθήνα αλλά και το άτομο που το είχε και τον είδε πριν φύγει για Λαμία και κάνει το αποτρόπαιο έγκλημα.

Στην δικογραφία εκτός από την έκθεση του Ιατροδικαστή, υπάρχουν και οι ψυχιατρικές πραγματογνωμοσύνες οι οποίες επίσης καθυστέρησαν σημαντικά και παραδόθηκαν μόλις τον προηγούμενο μήνα. Παρά τα διάφορα τρελά που κατέθεσε μεταξύ άλλων ο καθ΄ ομολογίαν δράστης του εγκλήματος, μέσα στη δικογραφία περιλαμβάνεται και η όλη προσπάθειά του να κρύψει τα ίχνη του και φυσικά το όπλο με το όποιο αφαίρεσε με φοβερή αγριότητα τη ζωή της άτυχης παιδοψυχιάτρου.

Θυμίζουμε ότι η σύλληψη Μπαλαντίνα έγινε δύο ημέρες αργότερα στο Κρίκελλο Ευρυτανίας όπου είχε φροντίσει να κρυφτεί εφόσον φρόντισε με επιμέλεια να εξαφανίσει όσα ίχνη μπορούσε, εκτός βέβαια από το γεγονός ότι είχε περάσει από το σπίτι της δολοφονημένης.

Πηγή: lamiareport.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις