Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Λαμία: Αθώοι οι δύο γιατροί που κατηγορήθηκαν για τον θάνατο ασθενή – Αυλαία μετά από 6 χρόνια

Λαμία: Αθώοι οι δύο γιατροί που κατηγορήθηκαν για τον θάνατο ασθενή – Αυλαία μετά από 6 χρόνια

Η δικαίωση για τους γιατρούς ήρθε 6 χρόνια μετά τον θάνατο του 69χρονου ασθενή τους. Η απόφαση των δικαστών στη Λαμία προκάλεσε στους ίδιους ανακούφιση…

Αθωώθηκαν από την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συναυτουργία οι δύο γιατροί – ουρολόγοι από Λαμία και Βόλο αντίστοιχα, που χειρίστηκαν τη νοσηλεία 69χρονου από τη Λαμία τον Ιούνιο του 2016.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας μετά από πολύωρη συνεδρίαση, έκρινε ότι οι δύο γιατροί λειτούργησαν όπως επιτάσσει το λειτούργημά τους από τον όρκο του Ιπποκράτη και ότι δεν υπήρξαν παραλείψεις και αστοχίες από αυτούς κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Ο άτυχος άνδρας είχε μεταφερθεί στα Επείγοντα του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας στις 27 Ιουνίου του 2016, εμπύρετος, με κοιλιακό άλγος που αντανακλούσε και στη νεφρική χώρα. Εκεί αφού του έγιναν οι απαραίτητες κλινικοεργαστηριακές και απεικονιστικές εξετάσεις και ενημερώθηκε ο αρμόδιος γιατρός για τη σοβαρότητα της κατάστασης του ασθενούς, κρίθηκε η διακομιδή του στο Νοσοκομείο του Βόλου, όπου τον παρέλαβε ο δεύτερος κατηγορούμενος ιατρός, με τον 69χρονο δυστυχώς να καταλήγει το επόμενο πρωί.

Σύμφωνα με το lamiareport.gr, η οικογένεια του εκλιπόντος κατηγόρησε τους δύο γιατρούς ως υπεύθυνους για το θάνατό του ανθρώπου τους και η υπόθεση έφτασε μετά από 6,5 χρόνια στο ακροατήριο, με το Δικαστήριο τελικά να κρίνει ότι είναι αθώοι.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις