Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Λαμία: «Έφοδος» της Αστυνομίας σε παράνομο γηροκομείο

Λαμία: «Έφοδος» της Αστυνομίας σε παράνομο γηροκομείο
Φωτογραφία Αρχείου / Intime News

Αιφνιδιαστικό έλεγχο σε εγκαταστάσεις κλινικής στην Λαμία πραγματοποίησε η αστυνομία το πρωί της Πέμπτης (21/1). Όπως αναφέρουν τοπικά ΜΜΕ, από τον έλεγχο των αρχών διαπιστώθηκε ότι λειτουργούσε παράνομα γηροκομείο

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport, προηγήθηκε επώνυμη μηνυτήρια αναφορά και διατάχθηκε από τον Αντιεισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας Βασίλειο Δημουλά σχετική έρευνα για την κλινική στην οδό Θερμοπυλών. Όπως διαπιστώθηκε κατά την διάρκεια του ελέγχου, στην κλινική φιλοξενούνταν τέσσερα (4) ηλικιωμένα άτομα, χωρίς να υπάρχει η απαιτούμενη άδεια λειτουργίας από το Τμήμα Υπηρεσιών και Επαγγελμάτων της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Στερεάς.

Στη μήνυση, όπως αναφέρει το LamiaReport, περιγραφόταν ότι φιλοξενούνταν διψήφιος αριθμός γερόντων, χωρίς να υπάρχει έλεγχος για την τήρηση των ιδιαίτερα αυστηρών μέτρων για την προστασία της υγείας τους. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο φερόμενος ως ιδιοκτήτης της επιχείρησης, που έχει νοικιάσει το συγκεκριμένο χώρο, υποστήριξε ότι ο μηχανικός του έχει καταθέσει το σχετικό φάκελο στην αρμόδια υπηρεσία προκειμένου να αδειοδοτηθεί.

Την υπόθεση χειρίζεται το Αστυνομικό Τμήμα Λαμία.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις