Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Λαμία: Εξελίξεις μετά τη «θύελλα» για τον ξυλοδαρμό μαθητή και πατέρα από δάσκαλο μέσα στο σχολείο

Κορονοϊός - Κρήτη: Πάνω από 2.000 τα κρούσματα στα σχολεία σε δύο ημέρες

Ανοίγουν κλειστά στόματα για τον δάσκαλο που κατηγορείται για την επίθεση μέσα στο σχολείο στη Λαμία. Ο ίδιος απαντάει με μηνύσεις, αλλά οι σε βάρος του καταγγελίες πληθαίνουν…

Το απίστευτο περιστατικό που έλαβε χώρα σε δημοτικό σχολείο της Λαμίας το πρωί της Πέμπτης ήταν η αφορμή για να “ανοίξουν στόματα” σχετικά με τη συμπεριφορά του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού. Οι καταγγελίες από γονείς πέφτουν βροχή, ενώ κάποιες από αυτές είχαν φτάσει ακόμη και στο γραφείο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λαμίας. Για το λόγο αυτό εκλήθη τις προηγούμενες ημέρες από την Εισαγγελέα και η Διευθύντρια του Σχολείου η οποία φέρεται ότι επιβεβαίωσε την άκρως προβληματική συμπεριφορά του 49χρονου δασκάλου.

Πριν από δύο ημέρες, ο εν λόγω «εκπαιδευτικός» που έχει έρθει από άλλο μέρος στη Λαμία και τη Φθιώτιδα, κατηγορείται ότι συμπεριφέρθηκε βίαια σε μικρό μαθητή που πρόσφατα μάλιστα βίωσε και την απώλεια της αγαπημένης του μητέρας, με αποτέλεσμα το παιδί να φοβηθεί και να βάλει τα κλάματα.

Όταν ο πατέρας πήγε στο σχολείο για να ενημερωθεί και να ζητήσει εξηγήσεις για την απαράδεκτη συμπεριφορά του εκπαιδευτικού, ο τελευταίος τον χτύπησε με μπουνιές και κλωτσιές προκαλώντας του πρόβλημα στη μέση και στέλνοντάς τον στα Επείγοντα του Νοσοκομείου Λαμίας.

Ο Σύλλογος Γονέων του Σχολείου σε ανακοίνωσή του μεταξύ άλλων τονίζει: «Σας ενημερώνουμε ότι ο εν λόγω διδάσκων έχει ήδη τεθεί σε διαθεσιμότητα, ενώ μετά από μήνυση που υπέβαλε εναντίον του ο γονέας θα ακολουθήσει και ποινική διαδικασία. Είναι αυτονόητο ότι καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε μορφή βίας απ όπου και αν προέρχεται και ειδικότερα όταν εκδηλώνεται εντός του χώρου του δημοτικού σχολείου και σε ώρες διδασκαλίας.»

Από την πλευρά του ο εν λόγω εκπαιδευτικός υποστηρίζει πως δεν χτύπησε τον γονέα και μάλιστα κατέθεσε μήνυση εναντίον του για εξύβριση, απειλή και προπηλακισμό. Ο συνήγορος υπεράσπισης του δασκάλου Γιώργος Δούμας μιλώντας στα Μέσα Ενημέρωσης κράτησε χαμηλούς τόνους λέγοντας ότι είναι ένα λυπηρό συμβαν για το οποίο υπάρχουν δυο αντικρουόμενες θέσεις και για το λόγο αυτό δεν θέλησε να πει περισσότερα μέχρι να αποφανθεί η δικαιοσύνη. Δείτε το βίντεο του lamiareport.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις