Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Λαμία: «Έσπασε» την καραντίνα και «έφαγε» πρόστιμο 5.000 ευρώ (pic)

Λαμία: «Έσπασε» την καραντίνα και «έφαγε» πρόστιμο 5.000 ευρώ (pic)

Ο κορονοϊός δεν συγχωρεί αλλά ούτε και οι άνδρες του αστυνομικού τμήματος Λαμίας. Επέβαλαν πρόστιμο 5.000 ευρώ σε γυναίκα που παραβίασε τα περιοριστικά μέτρα παρότι είναι θετική στον ιό.

Καθώς ο κορονοϊός απειλεί τη δημόσια υγεία, υπάρχουν, δυστυχώς, περιστατικά τραγικής ανευθυνότητας. Ένα τέτοιο αποκάλυψε μεταμεσονύκτιες ώρες της Πέμπτης (10.11.2020) το ΑΤ Λαμίας με το «σπάσιμο» καραντίνας από επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Η συγκεκριμένη υπηρεσία είναι επιφορτισμένη καθημερινά με τον έλεγχο δεκάδων πολιτών που είναι καταγεγραμμένοι στις λίστες του ΕΟΔΥ, είτε σαν κρούσματα είτε ως στενές επαφές κρούσματος. Στο πλαίσιο των συνεχών ελέγχων στα σπίτια ανθρώπων που βρίσκονται σε καραντίνα φέρεται να διαπίστωσαν ότι πρόσφατα επιβεβαιωμένο κρούσμα δε βρισκόταν σε αυτό, αναφέρει το LamiaReport.

Σε βάρος της γυναίκας που αψήφησε προειδοποιήσεις, συστάσεις και έθεσε σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, επιβλήθηκε το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο των 5.000 ευρώ, ενώ σχηματίστηκε σχετική ποινική δικογραφία που θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λαμίας.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις