Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Λαμία: Η διευθύντρια του δημοτικού αποκαλύπτει για την επίθεση του δασκάλου στον πατέρα μαθητή

Κορονοϊός - Κρήτη: Πάνω από 2.000 τα κρούσματα στα σχολεία σε δύο ημέρες

Οι σκηνές μέσα σε δημοτικό σχολείο στη Λαμία συνεχίζουν να προκαλούν αντιδράσεις. Για πρώτη φορά η διευθύντρια κάνει δηλώσεις και περιγράφει τα γεγονότα. Από την παρατήρηση στον μικρό μαθητή που έβαλε τα κλάματα, μέχρι τον ξυλοδαρμό του πατέρα του, που έσπευσε για εξηγήσεις…

Το απίστευτο περιστατικό που έλαβε χώρα σε δημοτικό σχολείο της Λαμίας το πρωί της Πέμπτης ήταν η αφορμή για να “ανοίξουν στόματα” σχετικά με τη συμπεριφορά του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού. Οι καταγγελίες από γονείς πέφτουν βροχή, ενώ κάποιες από αυτές είχαν φτάσει ακόμη και στο γραφείο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λαμίας.

Ο εν λόγω «εκπαιδευτικός» που έχει έρθει από άλλο μέρος στη Λαμία και τη Φθιώτιδα, κατηγορείται ότι συμπεριφέρθηκε βίαια σε μικρό μαθητή που πρόσφατα μάλιστα βίωσε και την απώλεια της αγαπημένης του μητέρας, με αποτέλεσμα το παιδί να φοβηθεί και να βάλει τα κλάματα. Όταν ο πατέρας πήγε στο σχολείο για να ενημερωθεί και να ζητήσει εξηγήσεις, ο δάσκαλος τον χτύπησε με μπουνιές και κλωτσιές προκαλώντας του πρόβλημα στη μέση και στέλνοντάς τον στα Επείγοντα του Νοσοκομείου Λαμίας.

Στο Mega μίλησε η διευθύντρια του 3ου δημοτικού σχολείου Λαμίας όπου έλαβε χώρα το περιστατικό. H κυρία Αναστασία Ευαγγελοπούλου τόνισε: «Βγήκα να αποκαταστήσω την αλήθεια. Θα πρέπει να γίνεται διασταύρωση. Υπήρξε όχι άγριος ξυλοδαρμός, αλλά βία. Δεν ήταν δάσκαλος με την έννοια του δασκάλου της τάξης. Ήταν εικαστικός. Δεν ξέρουμε αν έχει εκπαιδευτική κατάρτιση. Φυσικά και έχει την ίδια ευθύνη απέναντι στα παιδιά. Επίσης το περιστατικό δεν έγινε μπροστά σε παιδιά», είπε και συνέχισε:

«Ο άνθρωπος αυτός από τη στιγμή που ήρθε είχε ιδιόρρυθμη συμπεριφορά. Παρουσιάστηκε στο σχολείο μας 1η Οκτωβρίου. Η συμπεριφορά του με ανησύχησε, αλλά έδωσα μια ευκαιρία 10 ημερών. Τότε έκανα το πρώτο έγγραφο προς τις διοικητικές αρχές για την παράξενη συμπεριφορά του. Δεν μπορούσε να διαχειριστεί την τάξη. Μέσα γινόταν φασαρία, τα παιδιά μπαινόβγαιναν, οι εκπαιδευτικοί ήταν απέξω γιατί φοβόμασταν να τον αφήσουμε μόνο του να κάνει τη δουλειά του.

Ουσιαστικά δεν έκανε τη δουλειά του. Εγώ ανέφερα τα γεγονότα στην αρμόδια αρχή. Το είχα κάνει αυτό στις 15 Οκτωβρίου. Είχα παράπονα από όλους τους μαθητές και τους γονείς, και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου. Ζούσαμε μαζί του αγχώδεις καταστάσεις», συνέχισε.

«Το συγκεκριμένο παιδάκι είχε χάσει πρόσφατα τη μαμά του. Όταν μπήκε στην τάξη μια μέρα ο εκπαιδευτικός τράβηξε από τη μπλούζα δύο παιδιά, μεταξύ αυτών και το παιδάκι που συζητάμε, και του επιτέθηκε λεκτικά. Το παιδί ξέσπασε σε αναφιλητά. Δεν μπορούσαμε να το ηρεμήσουμε και καλέσαμε τον πατέρα. Όταν ήρθε βγήκε και ο εκπαιδευτικός από την αίθουσα. Όταν τον είδε ο γονέας τον ρώτησε αν εκείνος ήταν που μίλησε έτσι στο παιδί του και ο εκπαιδευτικός του απάντησε “και πού να ξέρω ποιο είναι το παιδί σου”. Όταν ήρθε μετά ο γονέας να πάρει το δεύτερο παιδί του, ο εκπαιδευτικός τον κλώτσησε και τον έσπρωξε και έπεσε κάτω», περιέγραψε η κ. Ευαγγελοπούλου.

«Επίσημη ενημέρωση δεν έχω για το αν έχει απομακρυνθεί. Αύριο δε θα έρθει. Μετά το περιστατικό δεν επέτρεψα να ξαναμπεί σε τάξη. Οι δάσκαλοι οι υπόλοιποι τον αναπλήρωσαν. Δεν μπορώ να δεχτώ ότι θα έχω αυτόν τον εκπαιδευτικό στο σχολείο για να κάνει μάθημα», κατέληξε.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις