Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Λαμία – Κορονοϊός: Αγωνία για θετικό κρατούμενο των φυλακών Λάρισας – Επιδεινώθηκε η κατάσταση της υγείας του

Λαμία – Κορονοϊός: Αγωνία για θετικό κρατούμενο των φυλακών Λάρισας – Επιδεινώθηκε η κατάσταση της υγείας του

Στο σηπτικό δωμάτιο του Νοσοκομείου Λαμίας ξημέρωσε ο 68χρονος κρατούμενος των Φυλακών Δομοκού, ο οποίος το απόγευμα της Δευτέρας (28/12) αισθάνθηκε δύσπνοια λόγω κορονοϊού και διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στα Επείγοντα.

Πρόκειται για έναν από τους τρεις κρατουμένους των Φυλακών Λάρισας οι οποίοι είχαν έρθει με μεταγωγή στο Δομοκό προκειμένου να προστατευθούν από την ασθένεια που έχει κατακλύσει το συγκεκριμένο Κατάστημα Κράτησης.

Ωστόσο στο τεστ που τους έγινε στις 14 Δεκεμβρίου εμφανίσθηκαν θετικοί οι δύο εκ των τριών, ενώ σύμφωνα με το ρεπορτάζ πλέον είναι και οι τρεις θετικοί, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για την ασφάλεια των υπολοίπων κρατουμένων αλλά και των υπαλλήλων των Φυλακών, καθώς οι κρατούμενοι παραμένουν σε καραντίνα σε διαφορετικό χώρο.

Σύμφωνα με τους γιατρούς του Νοσοκομείου Λαμίας ο 68χρονος χρειάζεται νοσηλεία και σε αυτό το σημείο και με PCR θετικό άρχισαν τα προβλήματα, καθώς το θέμα περί «περαιτέρω θωράκισης των Καταστημάτων Κράτησης από τον κορονοϊό» μάλλον έμεινε στη θεωρία και δεν πέρασε στην πράξη.

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις