Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Λαμία – Κορονοϊός: Εικόνες πολέμου που σοκάρουν στο νεκροταφείο της Ξηριώτισσας – Διαδοχικές επεκτάσεις

Λαμία – Κορονοϊός: Εικόνες πολέμου που σοκάρουν στο νεκροταφείο της Ξηριώτισσας – Διαδοχικές επεκτάσεις

Ο κορονοϊός συνεχίζει να «θερίζει» ζωές και στη Λαμία με τις επεκτάσεις στο νεκροταφείο να είναι διαδοχικές. Οι εικόνες δείχνουν τη δραματική κατάσταση…

Σε έναν πραγματικό πόλεμο βρίσκεται η ανθρωπότητα εδώ και δύο σχεδόν χρόνια με την πανδημία του κορονοϊού, που έχει στοιχίσει τη ζωή σχεδόν 3.500.000 ανθρώπων. Και στην Ελλάδα οι αριθμοί αποκαλύπτουν το μέγεθος του δράματος, με κάθε περιοχή να έχει πληρώσει το δικό της φόρο σε ανθρώπινες ζωές στον ύπουλο και αόρατο εχθρό.

Δεν αποτελεί εξαίρεση η Φθιώτιδα και ειδικότερα η Λαμία όπου είχαμε και τα περισσότερα θύματα, γεγονός που δυστυχώς αποτυπώνεται και στην αύξηση των τάφων στο κεντρικό νεκροταφείο της Ξηριώτισσας. Από τον περασμένο Ιανουάριο, με πρωτοβουλία του αρμόδιου Αντιδημάρχου Κώστα Κερπινιώτη, άνοιξε νέος χώρος στο Κοιμητήριο ειδικά για θύματα covid χωρητικότητας 44 θέσεων.

Όμως μέχρι σήμερα έχουν χρειαστεί 51, με αποτέλεσμα να γίνει νέα επέκταση. Μιλώντας στο lamiareport.gr, o κ. Κερπινιώτης, ξεκαθαρίζει ότι οι συγκεκριμένες επεκτάσεις δεν έγιναν για να απομονωθούν οι άνθρωποι που πέθαναν από covid, αλλά γιατί σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο, οι εκταφές τους δεν μπορεί να γίνουν πριν τα 12 χρόνια, όταν ο μέγιστος χρόνος ταφής για τον υπόλοιπο κόσμο είναι τα 5+2 χρόνια.

Δυστυχώς από τα μέσα Νοεμβρίου και τον Δεκέμβρη, τα θύματα από κορoνοϊό αυξήθηκαν, όπως μαρτυρούν και οι πολλοί άφτιαχτοι τάφοι. «Μακάρι αυτή να είναι η τελευταία επέκταση που χρειάζεται να κάνουμε εξαιτίας της πανδημίας», εύχεται μπροστά στην κάμερα ο Αντιδήμαρχος Κώστας Κερπινιώτης.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις