Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Λαμία: Ξανά στο εδώλιο για απόπειρα ληστείας ταχυδρόμου των ΕΛΤΑ το 2014

Λαμία: Ξανά στο εδώλιο για απόπειρα ληστείας ταχυδρόμου των ΕΛΤΑ το 2014
intime (αρχείο)

Ξανά στο εδώλιο δικαστηρίου στη Λαμία θα καθίσουν τέσσερις κατηγορούμενοι για απόπειρα ληστείας σε βάρος ταχυδρόμου των ΕΛΤΑ, το 2014.

Οι κατηγορούμενοι που θα βρεθούν στο εδώλιο του μικτού ορκωτού εφετείου στη Λαμία είχαν στήσει ενέδρα στον ταχυδρόμο που μετέφερε 29.000 ευρώ (χρήματα για συντάξεις) στην περιοχή του Ορχομενού.

Το περιστατικό έλαβε χώρα την 1η Ιουλίου 2014. Οι δράστες παραφύλαξαν τον ταχυδρόμο που μετέφερε με το αυτοκίνητό του τα χρήματα. Οι δύο εκ των δραστών, φορώντας ολόσωμες λευκές φόρμες με κουκούλα, ανέμεναν το αυτοκίνητο του ταχυδρόμου στο πρανές του δρόμου.

Ο τρίτος αναχώρησε με το αυτοκίνητο και τους ανέμενε σε παρακείμενο αγροτικό δρόμο, ώστε μετά την ολοκλήρωση της ληστείας από τους δύο πρώτους, να διαφύγουν όλοι μαζί.

Μόλις το αυτοκίνητο του ταχυδρόμου φάνηκε σε απόσταση πέντε μέτρων, περίπου, δύο αλλοδαποί πετάχτηκαν στο δρόμο και επιχείρησαν να το σταματήσουν πλησιάζοντάς το και πυροβολώντας επανειλημμένα προς στο αυτοκίνητο του υπαλλήλου των ΕΛΤΑ.

Λαμία: Ξαναζωντανεύει η απόπειρα ληστείας

Ωστόσο, ο ταχυδρόμος δεν σταμάτησε, αλλά αντίθετα ανέπτυξε ταχύτητα και τους προσπέρασε χωρίς να τραυματιστεί, ενώ ο ένας εκ των αλλοδαπών, ο οποίος είχε ήδη πλησιάσει το αυτοκίνητο από την αριστερή πλευρά του οδηγού και δίπλα στο παράθυρο, συνέχισε να πυροβολεί εναντίον του. Ο ταχυδρόμος απομακρύνθηκε με ταχύτητα και οι δύο επίδοξοι ληστές κατευθύνθηκαν πεζοί σε αγροτικό δρόμο, όπου τους ανέμεναν μέσα στο αυτοκίνητο οι δύο συνεργάτες τους.Στην συνέχεια κατευθύνθηκαν όλοι μαζί με το αυτοκίνητο σε ποιμνιοστάσιο της περιοχής, όπου τους συνέλαβαν οι αστυνομικοί.

Οι δράστες καταδικάστηκαν από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας ο καθένας σε κάθειρξη 18,5 ετών για τα κακουργήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας και απόπειρας ληστείας κατά συναυτουργία με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου, της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας, όπως και της κλοπή από κοινού (το τελευταίο αδίκημα αφορά κλοπή την οποία είχαν διαπράξει σε προγενέστερο χρόνο της απόπειρας ληστείας). Επίσης, το Εφετείο τους επέβαλε και χρηματική 1.000 ευρώ για την παράνομη οπλοφορία.

Ένας εκ των καταδικασθέντων άσκησε αναίρεση στον Άρειο Πάγο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Άρειο Πάγο, από το ΜΟΔ δεν διευκρινίζεται με σαφήνεια, όπως απαιτείται, το είδος του δόλου, που συνέτρεξε στο πρόσωπο του αναιρέσαντα, ως προς την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας και γι΄αυτό η υπόθεση στάλθηκε για νέα κρίση.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις