Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

Λαμία: Μετά το κεράκι ήρθε η αστυνομία – Πιστοί πήγαν να μπουν σε εκκλησία

Λαμία: Μετά το κεράκι ήρθε η αστυνομία – Πιστοί πήγαν να μπουν σε εκκλησία

Μεσημέρι Μεγάλης Παρασκευής (17.04.2020) στη Λαμία και μόλις είχε ολοκληρωθεί η κεκλεισμένων των θυρών τελετή της Αποκαθήλωσης του Εσταυρωμένου στον Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας.

Μέχρι να αποχωρήσουν από την εκκλησία ο ιερέας, ο ψάλτης και ο επίτροπος, και να κλειδωθεί ξανά ο Ναός, πιστοί από την περιοχή, που πρόλαβαν την είσοδο ανοιχτή, αποφάσισαν να μπουν και να ανάψουν ένα κερί.

Όμως μέχρι να αποχωρήσουν από την εκκλησία κατέφθασε η αστυνομία, που έκανε συστάσεις, τόσο στους πιστούς, όσο και στους υπεύθυνους του ιερού ναού της Αγίας Βαρβάρας, ενώ για το συμβάν ενημερώθηκε και ο Μητροπολίτης Συμεών.

Υπενθυμίζουμε πως οι εντολές του Μητροπολίτη Φθιώτιδας είναι σαφείς και ξεκάθαρες προς όλους τους ιερείς να τηρηθούν τα μέτρα της Πολιτείας και οι εκκλησίες να παραμένουν κλειστές.

Λαμία: Το χρονικό 

Νωρίς το μεσημέρι στον ιερό ναό της Αγίας Βαρβάρας στη Λαμία,  όταν ο ιερέας τελείωσε την αποκαθήλωση και πήγε να βγει από το ναό, ήταν απέξω περίπου 20 πιστοί, οι οποίοι, μόλις άνοιξε η πόρτα, μπήκαν στο εσωτερικό, αγνοώντας τις εκκλήσεις του παπά και του επιτρόπου.

Αμέσως στο σημείο κλήθηκαν αστυνομικοί, οι οποίοι απομάκρυναν τον κόσμο και ξανάκλεισαν τις θύρες του ναού.

Πολλοί ιερείς και επίτροποι βρέθηκαν σε δύσκολη θέση, αφού κλήθηκαν να αποτρέψουν πιστούς, που αγνοώντας τις οδηγίες και τα μέτρα, θέλησαν να προσκυνήσουν στον Επιτάφιο.

πηγές: lamianow.gr ,  lamiareport.gr

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις