Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Λαμία: Πέθανε ξαφνικά γνωστός ιδιοκτήτης ιστορικής ταβέρνας

Λαμία: Πέθανε ξαφνικά γνωστός ιδιοκτήτης ιστορικής ταβέρνας

Θρήνος στην Υπάτη και τη Λαμία για τον ιδιοκτήτη της ταβέρνας «Το Χάνι του Ζιάκα», που «έφυγε» ξαφνικά το ξημέρωμα της Κυριακής (07.02.2021).

Η είδηση για το χαμό του Γιώργου Ζιάκα έπεσε σαν βόμβα στην τοπική κοινωνία το πρωί της Κυριακής. Σύμφωνα με πληροφορίες του LamiaReport τον πρόδωσε η καρδιά του σε ηλικία 69 ετών.

Όπως αναφέρει το lamiareport.gr το όνομα της “Οικογένειας Ζιάκα” είναι άρρηκτα δεμένο με την εστίαση αφού η οικογένεια είναι στο χώρο από το 1970, όταν οι γονείς του Γιώργου είχαν ανοίξει την πρωτη ταβέρνα στην Υπάτη.

Ο Γιώργος Ζιάκας το 1978 άνοιξε την ταβέρνα «ο ΣΠΕΣΙΑΛΙΣΤΑΣ» στον περιφερειακό της Τυμφρηστού στη Λαμία και μετέπειτα στον ίδιο χώρο μετονομάστηκε ως «Capriccio» έως το 1984 όπου επέστρεψε στην Υπάτη. Την ίδια εποχή είχε και το μπαρ του Δημοτικού Θεάτρου Λαμίας, την περίοδο που ήταν Διευθυντής ο Κώστα Λιάσκας.

Από το 1987-1990 ο Γιώργος Ζιάκας εργάστηκε ως σεφ στην Αθήνα και στη συνέχεια επέστρεψε στην Υπάτη, όπου δημιούργησε το φημισμένο «Χάνι του Ζιάκα», το οποίο λειτουργεί μέχρι και σήμερα. Παράλληλα από το 1998 δημιούργησε και τον ξενώνα «Αρχοντικό του Ζιάκα»

Και ποιος δεν έχει έχει γευτεί τις σπεσιαλιτέ του Γιώργου στο «Χάνι του Ζιάκα», όπως το κατσικάκι στη λαδόκολλα και άλλα.

Ο Γιώργος Ζιάκας ήταν πολύ αγαπητός επαγγελματίας, αυτοδημιούργητος και ταυτόχρονα πολύ καλός άνθρωπος και άριστος οικογενειάρχης. Αφήνει πίσω του την αγαπημένη του σύζυγο, τα δυό του παιδιά Νίκο και Κώστα, καθώς και τέσσερα εγγόνια.

Ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα γίνει η κηδεία του. 

 

Θα φύγω εγώ πρώτος γιατί θέλω να μείνω μια γλυκιά ανάμνηση. Έφυγες τόσο διακριτικά, όσο ετσιθελικά διακριτικός ήσουν σ’…

Δημοσιεύτηκε από Νίκος Ζιάκας στις Σάββατο, 6 Φεβρουαρίου 2021

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις