Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Λαμία: «Θα θρηνήσουμε θύματα» – Ετοιμόρροπο και επικίνδυνο κτίριο στο κέντρο της πόλης

Λαμία: «Θα θρηνήσουμε θύματα» – Ετοιμόρροπο και επικίνδυνο κτίριο στο κέντρο της πόλης
Φωτογραφία lamiareport.gr

Ένα κτίριο, μια ανάσα από την πλατεία Λαού, στη Λαμία ήταν κάποτε ήταν ένα από τα «στολίδια» της πόλης και χαρακτηρίστηκε διατηρητέο, όμως τώρα είναι πλήρως εγκαταλελειμμένο και επικίνδυνο να πέσει και να τραυματίσει ή και να σκοτώσει κάποιον περαστικό.

Η στέγη του εν λόγω κτιρίου στη Λαμία έχει καταρρεύσει ενώ οι τοίχοι έχουν κάνει μεγάλες ρωγμές. Βρίσκεται σε σημείο που καθημερινά περνούν άνθρωποι αλλά μπροστά σε αυτό κάθονται και παρέες παιδιών, με τους γείτονες να προσπαθούν να τα απομακρύνουν από το σημείο.

Οι κάτοικοι της περιοχής φοβούνται για το κτίριο και δεν θέλουν να επαναληφθεί η τραγωδία με τον 22χρονο φοιτητή στη Λάρισα, που πριν λίγες ήμερες έχασε τόσο άδικα τη ζωή του επειδή έπεσε ένας τοίχος.

Ένας από τους γείτονες, ο κ. Φώτης Ζορμπάς ο οποίος είναι και συνταξιούχος μηχανικός, παρακολουθεί χρόνια τώρα το συγκεκριμένο κτίριο και είναι απόλυτος για την επικινδυνότητα του συγκεκριμένου σπιτιού.

«Θα θρηνήσουμε θύματα. Θα σκοτωθούν παιδιά. Καθημερινά τα “διώχνουμε” γιατί κινδυνεύουν, αλλά δεν καταλαβαίνουν και ξανάρχονται…», λέει στο LamiaReport κάνοντας έκκληση να παρέμβουν άμεσα οι αρμόδιες υπηρεσίες πριν γίνει το κακό.

«Κάθε φορά που βρέχει ή φυσάει δυνατά ακούμε να πέφτουν πέτρες και άλλα υλικά από το ετοιμόρροπο σπίτι. Ας μην θρηνήσουμε κάποιο δικό μας παιδάκι….», τονίζει μια από τις γειτόνισσες που μένει ακριβώς δίπλα.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις