Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Λαμία: Τρία χρόνια φυλακή με αναστολή σε 45χρονο για παιδική πορνογραφία

Ρόδος: Σε δίκη 39χρονος που κατηγορείται για τον βιασμό της συζύγου του
Φωτογραφία αρχείου: Intime

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λαμίας, βρέθηκε την Τετάρτη, 03.11.2021, ένας 45χρονος επαγγελματίας από χωριό της Φωκίδας, αντιμετωπίζοντας τις κατηγορίες της πορνογραφίας ανηλίκων, υπό τη μορφή της παραγωγής και κατοχής υλικού, με τη χρησιμοποίηση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας του και της γενετήσιας πράξης με ανήλικη νεότερη των δεκαπέντε ετών.

Τελικά το Δικαστήριο τον έκρινε ένοχο μόνο για την πρώτη κατηγορία, ενώ έπαψε οριστικά την ποινική δίωξή του για τη δεύτερη.

Για την κατηγορία της παιδικής πορνογραφίας, του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τριών ετών. Στην έφεση του με οριακή πλειοψηφία 4-3 δόθηκε αναστέλλουσα δύναμη, καθώς μειοψήφησε ο Πρόεδρος της έδρας και δύο από τους ενόρκους.

Η υπόθεση

Η υπόθεση ξεκίνησε το 2016 όταν ο συγκεκριμένος άνδρας φέρεται να σύναψε σχέσεις με ανήλικο κορίτσι που μόλις είχε κλείσει τα 14 του χρόνια. Γνωρίστηκαν εξαιτίας της κοινής τους αγάπης για τον πρόωρα χαμένο τραγουδιστή, Παντελή Παντελίδη.

Ένα χρόνο αργότερα είχε κατηγορηθεί ότι διευκόλυνε την εκούσια διαφυγή της ανήλικης από το σπίτι της και είχε δικαστεί για το αδίκημα της αρπαγής, ενώ καταδικάστηκε σε 12 μήνες φυλάκιση με αναστολή.

Στην υπόθεση πορνογραφίας, το όνομα του 45χρονου μπλέχτηκε ύστερα από επώνυμη καταγγελία στο «Χαμόγελο του Παιδιού». Ο καταδικασθείς φέρεται να δηλώνει σε χρήστη του Facebook ότι έχει σχέσεις με ανήλικα κορίτσια. Κατόπιν έρευνας στο σπίτι του βρέθηκαν ηλεκτρονικά αποθηκευμένες φωτογραφίες με την ανήλικη πριν η τελευταία συμπληρώσει τα 15 έτη.

Κατά την ακροαματική διαδικασία η ενήλικη πλέον κοπέλα, υποστήριξε ότι τις επίμαχες φωτογραφίες της είχε τραβήξει η ίδια το καλοκαίρι του 2017 – όταν ήταν 15 ετών – και ήταν φιλικές. Επέμενε μάλιστα η ίδια, σύμφωνα με το lamiareport, καθώς ήθελε να τον φέρει κοντά της. Επιπλέον υποστήριξε ότι δεν είχαν ερωτικές σχέσεις και η όποια γνωριμία μαζί του τοποθετείται σε χρονικό διάστημα, μετά το Μάρτιο του 2017, που είχε συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας της.

Μάλιστα μετά την κατηγορία της αρπαγής, την απέφευγε και η όποια σχέση τους παρέμεινε φιλική μέχρι πέρυσι που μετατράπηκε σε ερωτική, όπως είπε, καθώς πάνε για γάμο.

Ομοίως ο 45χρονος υποστήριξε ότι η μικρή είχε «κολλήσει» μαζί του, αν και αυτός την απέφευγε και επανέλαβε ότι τις φωτογραφίες του της είχε στείλει η ίδια και ήταν από το καλοκαίρι του 2017 όταν η κοπέλα ήταν πάνω από 15 ετών.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις