Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Λάρισα: Άκουσε την απόφαση του δικαστηρίου και έβαλε τα κλάματα – Καταδίκη για τη μητέρα που έγινε θέμα συζήτησης!

Λάρισα: Άκουσε την απόφαση του δικαστηρίου και έβαλε τα κλάματα – Καταδίκη για τη μητέρα που έγινε θέμα συζήτησης!

Η μητέρα έγινε θέμα συζήτησης όχι μόνο στη Λάρισα αλλά σε ολόκληρη τη χώρα. Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται μέχρι να φτάσουμε στην απόφαση του δικαστηρίου…

Ποινή φυλάκισης 4 ετών επέβαλε χθες το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Βόλου για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τον Νοέμβριο του 2016 σε διαμέρισμα πέμπτου ορόφου πολυκατοικίας στη Λάρισα, που είχε ως αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρά εγκαύματα ένα 3χρονο αγοράκι.

Το Κακουργιοδικείο Βόλου έκρινε αθώα την 35χρονη μητέρα του παιδιού για το αδίκημα της έκθεσης σε κίνδυνο από τον οποία μπορούσε να προκληθεί βαριά σωματική βλάβη και την καταδίκασε για εμπρησμό από αμέλεια. Το δικαστήριο αποφάσισε ομόφωνα ότι η κατηγορούμενη δεν προκάλεσε από πρόθεση την πυρκαγιά, παρά την αντίθετη πρόταση της εισαγγελέα έδρας, που ζήτησε ενοχή της κατηγορουμένης και για τα δύο αδικήματα.

Εντούτοις, δεν αναγνώρισε στην καταδικασθείσα το ελαφρυντικό του έντιμου πρότερου βίου, ενώ μετέτρεψε την ποινή προς πέντε ευρώ ημερησίως, χορηγώντας το δικαίωμα η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Το χρονικό της υπόθεσης στη Λάρισα

Το περιστατικό είχε συμβεί στις 26 Νοεμβρίου στις 08.00 το πρωί. Η πυρκαγιά που τύλιξε στις φλόγες το διαμέρισμα και απείλησε τη ζωή ενός αγγελουδιού, ξεκίνησε στο καθιστικό του σπιτιού, από κερί σε πλαστικό μπουκάλι που είχε αφεθεί αναμμένο καθώς στην οικία δεν υπήρχε ρεύμα.

Στο σπίτι βρίσκονταν τα δύο άτομα της μονογονεϊκής οικογένειας: η 35χρονη που είχε επιστρέψει από την εργασία της και ήταν κατάκοπη και το ένα από τα ανήλικα τέκνα της. «Είδα καπνούς και έτρεξα να πάρω το παιδί. Γονάτισα αλλά δεν έβλεπα. Βγήκα γρήγορα από το διαμέρισμα και άρχισα να χτυπάω τις πόρτες των γειτόνων για βοήθεια», είπε απολογούμενη στο δικαστήριο η κατηγορούμενη, η οποία ισχυρίστηκε ότι την ώρα που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά βρισκόταν στην τουαλέτα, ενώ είχε δέσει το παιδί σε παιδικό καροτσάκι.

Τα δάκρυα της μητέρας στο δικαστήριο

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Η 35χρονη, η οποία αντιμετώπιζε πράξεις κακουργηματικού χαρακτήρα, ξέσπασε σε δάκρυα όταν άκουσε την απόφαση του δικαστηρίου. Από την ακροαματική διαδικασία προέκυψε ότι αντιμετώπισε με όλα τα ενδεδειγμένα χειρουργεία τα προβλήματα του ανήλικου παιδιού της, που σήμερα είναι σε πολύ καλή κατάσταση.

“Να σας γίνει μάθημα αυτό που έγινε”

«Να είστε πολύ προσεκτική από εδώ και στο εξής. Η αμέλεια που επιδείξατε είναι εγκληματική. Να σας γίνει μάθημα και να μην υποπέσετε στο ίδιο αδίκημα. Να συνεχίζεται να κοιτάζετε το παιδί σας στο μέλλον όπως και σήμερα», ήταν η προτροπή του προέδρου του δικαστηρίου.

Μετά την απόφαση του Κακουργιοδικείου Βόλου η κατηγορούμενη ασκήθηκε έφεση και αφέθηκε ελεύθερη.

Πηγή: Εφημερίδα Ταχυδρόμος Βόλου, taxydromos.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις