Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Λάρισα: “Αλυσίδα” μαθητών για τους νεκρούς των τρένων – Συγκίνηση δίπλα στις γραμμές του ΟΣΕ [pics]

Λάρισα: “Αλυσίδα” μαθητών για τους νεκρούς των τρένων – Συγκίνηση δίπλα στις γραμμές του ΟΣΕ [pics]

Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν λίγο μετά τις 12.00 στην περιοχή του Μεζούρλου στη Λάρισα, δίπλα στις γραμμές του ΟΣΕ, εκεί όπου πλήθος μαθητών από το 15ο Γυμνάσιο Λάρισας, σχημάτισαν μία μεγάλη ανθρώπινη αλυσίδα, ζητώντας από τους αρμόδιους να «βάλουν φρένο στους νεκρούς των τρένων»…

Μαζί με γονείς και καθηγητές, οι μαθητές άναψαν κεριά και άφησαν λίγα λουλούδια στο χώρο όπου στις 14 Οκτωβρίου τραυματίστηκε θανάσιμα ο μόλις 15 ετών Κωνσταντίνος Μπαμπανιάρης, χτυπημένος από το ηλεκτρικό ρεύμα των γραμμών, για να χάσει τη ζωή του σε νοσοκομείο της Αθήνας λίγες ημέρες αργότερα, υποκύπτοντας στα βαρύτατα τραύματά του.

Η ανθρώπινη αλυσίδα σχηματίστηκε με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 15ου Γυμνασίου Λάρισας, θέλοντας να αναδειχθεί το σημαντικό πρόβλημα της προστασίας των πολιτών από τις γραμμές που διέρχονται την πόλη.

Στο συγκεκριμένο σημείο της διαμαρτυρίας, όπως έχει τονίσει ο Σύλλογος, υπάρχουν «300 μέτρα άφρακτης πλευράς των γραμμών του ΟΣΕ στην οδό Ξυλοκάστρου, διάτρητα σημεία σε όλο το μήκος των περιφράξεων των γραμμών μέσα στη πόλη της Λάρισας».

Γονείς και μαθητές ζητούν άμεσα την κατασκευή περίφραξης ώστε να μη χρειαστεί να θρηνήσουμε κι άλλα θύματα. Μόνον τις τελευταίες εβδομάδες στη Λάρισα, έχασαν τη ζωή τους στις γραμμές δύο μικρά παιδιά ηλικίας 10 και 15 ετών!

Πριν από αυτή την παράσταση διαμαρτυρίας στο σχολείο πραγματοποιήθηκε ενημέρωση των μαθητών για τους κινδύνους που κρύβονται στις γραμμές του ΟΣ.Ε..

Οι εικόνες από την αλυσίδα των μαθητών στη Λάρισα

Πηγή: onlarissa.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις