Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Λάρισα: Απατεώνας ιδιοκτήτης πρακτορείου του ΟΠΑΠ – Το κόλπο που δεν υποψιαζόταν κανείς!

Λάρισα: Απατεώνας ιδιοκτήτης πρακτορείου του ΟΠΑΠ – Το κόλπο που δεν υποψιαζόταν κανείς!

Είχε βρει τη συνταγή να παγιδεύει ορισμένους από τους πελάτες του και να βγάζει επιπλέον χρήματα. Κανένα από τα θύματά του, δεν μπορούσε να σκεφτεί τα όσα συνέβαιναν…

Ενας πρώην πράκτορας ΠΡΟΠΟ καταδικάστηκε χθες (12-03-2018) από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας, διότι, ενώ πήρε ποσό που ξεπερνούσε τις 100 χιλιάδες ευρώ για εξόφληση λογαριασμών της ΔΕΗ, ποτέ δεν απέδωσε το ποσό στη Δημόσια Επιχείρηση.

Ο ίδιος ισχυρίστηκε πως όλα αυτά συνέβησαν διότι έπεσε στα «δίχτυα» του ποδοσφαιρικού τζόγου καθώς πίστευε πως είχε γνώση γύρω από τέτοιου είδους ζητήματα. Όμως ούτε το στοίχημα έπιασε αλλά ούτε την ποινή γλίτωσε που έφτασε στα έξι χρόνια κάθειρξης.

Ο κατηγορούμενος διατηρούσε κατάστημα πρακτορείου ΠΡΟΠΟ που λειτουργούσε στη Λάρισα. Ως μάρτυρας υπεράσπισης κατέθεσε ακόμα και πρώην προπονητής της ΑΕΛ, ο οποίος υποστήριξε μεταξύ άλλων πως προσπάθησε από την πλευρά του να τον βοηθήσει και να τον στηρίξει για να σταματήσει, λόγω της πολύ καλής τους γνωριμίας.

Η συνταγή της απάτης από πράκτορα στη Θεσσαλονίκη

Ιδιοκτήτης πρακτορείου ΟΠΑΠ στην ανατολική Θεσσαλονίκη κατηγορείται ότι με στοιχεία πελατών του άνοιγε λογαριασμούς σε στοιχηματική εταιρεία του διαδικτύου, από την οποία λάμβανε χρηματικά ποσά ως «μπόνους» για κάθε νέα εγγραφή. Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος του, τα στοιχεία των πελατών προέρχονταν από λογαριασμούς κοινής ωφέλειας που αναλάμβανε ο ίδιος να πληρώνει με φωτοαντίγραφα των στοιχείων ταυτότητάς τους.

Με αυτόν τον τρόπο φαίνεται ότι άνοιξε περίπου 30 λογαριασμούς σε νόμιμη εταιρεία διαδικτυακού στοιχήματος εκμεταλλευόμενος την πριμοδότηση που προσέφερε για κάθε νέα εγγραφή. Η πρακτική της «πριμοδότησης» στους λογαριασμούς νέων «παικτών» ακολουθείται από τις περισσότερες στοιχηματικές εταιρείες, με το ποσό του «μπόνους»-στοιχηματισμού να κυμαίνεται κατά βάση από 50 έως 100 ευρώ.

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία, onlarissa.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις