Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Λάρισα: Απίστευτες αποκαλύψεις για την κρύπτη του σπιτιού – Ο καταζητούμενος που κρυβόταν μέσα – Άφωνοι οι αστυνομικοί

Λάρισα: Απίστευτες αποκαλύψεις για την κρύπτη του σπιτιού – Ο καταζητούμενος που κρυβόταν μέσα – Άφωνοι οι αστυνομικοί
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Η κρύπτη στην κρεβατοκάμαρα του σπιτιού στη Λάρισα, έκρυβε εκπλήξεις που περίμεναν λίγοι. Ο καταζητούμενος συνελήφθη παρουσία εισαγγελέα. Οι εικόνες σαρώνουν το διαδίκτυο…

Ο Κώστας Βιλανάκης, ο αποκαλούμενος και βασιλιάς των τσιγγάνων, καταζητούμενος από τον περασμένο Μάιο, είναι ο 62χρονος φυγόποινος που εντοπίστηκε και συνελήφθη σε κρύπτη μέσα στο σπίτι του, στη Γιαννούλη στη Λάρισα.

Ο Βιλανάκης είχε σκάψει στον τοίχο της κρεβατοκάμαρας και είχε δημιουργήσει την κρύπτη που βλέπετε στην επόμενη φωτογραφία. Μέσα όπως αποκαλύπτεται, έβρισκε καταφύγιο για να αποφεύγει τις εφόδους της αστυνομίας.

Μια κρύπτη σαν και αυτή για τον βασιλιά των τσιγγάνων

Κώστας Βιλανάκης: Ένας βασιλιάς… καταζητούμενος

Ο 62χρονος Κώστας Βιλανάκης είχε καταδικαστεί για την δολοφονία του ανιψιού του στον καταυλισμό των Ρομά στη Γιάννουλη, το 1998. Είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, όμως όταν αποκαλύφθηκε η εμπλοκή του στο περιβόητο κύκλωμα τοκογλυφίας εκδόθηκε εις βάρος του ένταλμα σύλληψης. Ο τσιγγάνος όμως εξαφανίστηκε και παρά το γεγονός ότι οι αστυνομικοί βρέθηκαν αρκετές φορές μια ανάσα από την σύλληψή του, δεν τα είχαν έως τώρα, καταφέρει.

Τελικά βρέθηκε μέσα στην κρύπτη που είχε φτιάξει στο ίδιο του το σπίτι, συνελήφθη και οδηγήθηκε κατευθείαν στην φυλακή, όπως όριζε η διάταξη του εισαγγελέα Εφετών για να εκτίσει άλλα επτά χρόνια, έξι μήνες και επτά ημέρες.

Όπως αναφέρει το Έθνος, το περασμένο καλοκαίρι εντοπίστηκε στο εξωτερικό αλλά κατάφερε να διαφύγει. Τότε μάλιστα η προγραμματισμένη αστυνομική επιχείρηση ματαιώθηκε για λόγους ασφαλείας.

Η αποκάλυψη της αλήθειας στη Λάρισα

Οι πληροφορίες που έφτασαν στην αστυνομία τις τελευταίες μέρες, ανέφεραν πως ο Βιλανάκης κρυβόταν στο σπίτι του. Πάνοπλοι αστυνομικοί, παρουσία εισαγγελέα, έκαναν έφοδο στο σπίτι της οικογένειας, αλλά δεν τον εντόπισαν.

Τότε έκαναν φύλλο και φτερό την οικία και διαπίστωσαν ότι η “πλάτη” του κρεβατιού ήταν μεγάλη. Όταν μετακίνησαν το κρεβάτι βρήκαν την κρύπτη, μέσα στην οποία ήταν ο κρυμμένος ο 62χρονος Βιλανάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κρύπτη ήταν κατασκευασμένη από γυψοσανίδες, διαμορφωμένη σε δωμάτιο, που επέτρεπε στον “βασιλιά των τσιγγάνων” να παραμένει για ώρες…

Πηγή: Εφημερίδα Έθνος

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις