Πέμπτη, 25 Ιουλ.
32oC Αθήνα

Λάρισα: Αποφάσισε να χαρίσει χρήματα στη ΔΕΗ όταν της είπαν τα δικαιολογητικά που έπρεπε να συγκεντρώσει!

ΔΕΗ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ από intime

Είναι άλλη μια ιστορία γραφειοκρατικής τρέλας που βίωσε μια ηλικιωμένη Λαρισαία στη ΔΕΗ η οποία αφού άλλαξε πάροχο ήθελε να λάβει την επιστροφή των 18,75 ευρώ που ήταν και η εκκαθάριση του λογαριασμού της…

Εμπόδιο πρώτο ήταν ότι ο λογαριασμός ανήκε στον νεκρό άντρα της. Εμπόδιο δεύτερο ήταν ότι χρειαζόταν ένα… βουνό δικαιολογητικά και εξουσιοδοτήσεις από τα τρία της παιδιά (το ένα είναι εκτός Λάρισας και το άλλο εκτός Ελλάδος και μόνο το τρίτο μένει στη πόλη) για να λάβει το «αστρονομικό ποσό» πίσω. Αφού δεν έβγαλε άκρη τους τα χάρισε!

Δείτε πως περιγράφει σε ανάρτησή του στo Facebook την περιπέτεια της ο γαμπρός της Λαρισαίος συνταξιούχος κ. Μιχάλης Κατσουράκης: «Δ.Ε.Η: Κανονισμός και παραλογισμός. Μια ακόμα ιστορία καθημερινής τρέλας βίωσα χτες στη ΔΕΗ αυτή τη φορά. Η πεθερά μου, 76 ετών ,με πολλά προβλήματα υγείας, άλλαξε πάροχο στο ηλεκτρικό ρεύμα, έρχεται λοιπόν πιστωτικός ο τελικός λογαριασμός της ΔΕΗ 18,75 ευρώ.

Ο λογαριασμός ήταν στο όνομα του πεθερού μου που μας άφησε πριν 2 χρόνια. Παίρνω λοιπόν τηλέφωνο στο 11770 και ρωτάω τι χρειάζεται για να εισπράξει τα χρήματα. Μου λένε ότι χρειάζεται να πάει με την ταυτότητα της,το λογαριασμό, ένα πιστοποιητικό θανάτου, ένα πιστοποιητικό πλησιέστερων συγγενών και ΙΒΑΝ λογαριασμού για να πιστωθεί το «αστρονομικό ποσόν». Τυχαίνει να τα έχουμε τα πιστοποιητικά αυτά γιατί χρειάζονται και για άλλες υποθέσεις. Παίρνω λοιπόν την γιαγιά και πάμε στη ΔΕΗ. Πάμε εκεί, κόσμος πολύς παίρνουμε νούμερο και καθόμαστε Μετά από μία ώρα έρχεται η σειρά μας πάμε στην υπάλληλο τις δίνουμε τα χαρτιά και αφού τα βλέπει μας λέει:

Δεν μπορώ να σας τα δώσω γιατί χρειάζεται εξουσιοδότηση και από τα τρία παιδιά του θανόντος. Μα τις λέω το ένα παιδί είναι στη Γερμανία, το άλλο στη Λειβαδιά και μόνο η σύζυγος μου είναι στη Λάρισα.
Α, μου λέει, κύριε ο κανονισμός. Μα για 18,75 ευρώ θέλετε όλα αυτά; Μα είναι εδώ η χήρα του που αυτή μένει στο σπίτι που αναφέρεται ο λογαριασμός. Τι φοβάστε μήπως σας ζητήσουν ευθύνη για τα 18 ευρώ;
Ταρακουνήθηκε λίγο η υπάλληλος και μας λέει.

Μισό λεπτό , να ρωτήσω την προϊσταμένη. Δεν μπορώ να πάρω την ευθύνη μόνη μου. Μετά από λίγο επιστρέφει με την προϊσταμένη, που είχε μια έκφραση μεταξύ ξινισμενης, θυμωμένης και υπεροπτικής προφανώς γιατί την ενοχλησανε από την ησυχία της…

Κύριε μου , δεν γίνεται να σας δώσουμε τα χρήματα. Ο κανονισμός έτσι λέει. Και πετάει και το παράλογο που με κτύπησε σαν κεραυνός. Αν χρωστούσατε 10000 ευρώ εμείς θα τα ζητούσαμε από όλους.
Μένω εμβρόντητος και της λέω: Ναι αλλά αν σας στα πλήρωνε ο ένας θα τα παίρνατε έτσι; Η πεθερά μου τόση ώρα δεν μιλούσε. Δεν ακούει και καλά και λέει: Πάμε παιδάκι μου αυτοί θα μας ζητήσουν να τους πληρώσουμε και από πάνω. Πάμε μην πάθω καμία υπογλυκαιμία και τρέχουμε.

Πηγή: larissanet.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Συντριβή C-130 με 63 νεκρούς! 29 χρόνια από την ασύλληπτη τραγωδία που πάγωσε την Ελλάδα (Βίντεο)

Κρήτη: Αγωνία στον αέρα! Ο πιλότος άλλαξε πορεία και μίλησε στους επιβάτες

Πάρος: Μπλέχτηκε η άγκυρα του “Hellenic Highspeed”! Προσπαθούσαν επί 90 λεπτά να βρουν τη λύση [pics, video]

Θεσσαλονίκη: Πήρε το παιδί του και άρχισε να τρέχει! Σκηνές απείρου κάλλους σε τροχαίο (Βίντεο)

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις