Πέμπτη, 22 Φεβ.
15oC Αθήνα

Λάρισα: Απόπειρα δολοφονίας στις φυλακές για το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης

Λάρισα: Απόπειρα δολοφονίας στις φυλακές για το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης

H απόπειρα δολοφονίας σημειώθηκε στη Λάρισα και αναβίωσε στα δικαστήρια. Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι βρισκόταν σε άμυνα και περιέγραψε τα γεγονότα στις φυλακές, από τη δική του οπτική γωνία…

Η τηλεόραση στις φυλακές ήταν μία, αλλά τα γούστα των δύο πρωταγωνιστών της υπόθεσης στη Λάρισα διαφορετικά. Η σπίθα που άναψε τη φωτιά του επεισοδίου, ήρθε όταν οι δύο κρατούμενοι προσπάθησαν να πάρουν στα χέρια τους, το τηλεκοντρόλ για να βάλουν το κανάλι που ήθελαν. Μετά τις ύβρεις ακολούθησαν χτυπήματα, ακόμα και με αυτοσχέδιο μαχαίρι, που άγνωστο πώς, είχε περάσει στη φυλακή.

Σε κάθειρξη 6,5 ετών για απόπειρα ανθρωποκτονίας καταδικάστηκε χθες Δευτέρα 2 Οκτωβρίου του 2023 από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Βόλου, ένας 59χρονος Βολιώτης έγκλειστος στις φυλακές Λάρισας.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, στις 24/06/2019 ο 59χρονος Βολιώτης, που εκτίει προηγούμενη ποινή στις φυλακές της Λάρισας, ήρθε σε έντονη αντιπαράθεση με συγκρατούμενο αλβανικής καταγωγής, αγνώστου ηλικίας, για την χρήση του τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης.

Αφού λογόφεραν οι δύο κρατούμενοι για αρκετή ώρα, ο Αλβανός συγκρατούμενος του, έκλεισε την τηλεόραση και τον γρονθοκόπησε δύο φορές, μέχρι την στιγμή που ο 59χρονος χρησιμοποιώντας ένα αυτοσχέδιο μαχαίρι, τραυμάτισε τον συγκρατούμενο του στον λαιμό, στον θώρακα και στην κοιλιακή χώρα.

Σύμφωνα με το e-thessalia.gr, ο 59χρονος οδηγήθηκε στο Δικαστήριο Βόλου με τις κατηγορίες απόπειρας ανθρωποκτονίας, παράνομης οπλοκατοχής και παράνομης οπλοχρησίας, ενώ στην απολογία του ισχυρίστηκε ότι βρισκόταν σε άμυνα.

Τρεις από τους επτά δικαστές ζήτησαν η κατηγορία του να μετατραπεί σε επικίνδυνη σωματική βλάβη χωρίς να γίνει δεκτό, με αποτέλεσμα ο 59χρονος Βολιώτης να καταδικαστεί σε κάθειρξη 6,5 ετών χωρίς αναστολή για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις