Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Λάρισα: Δραπέτης πήγε σε καφετέρια – Η απόδραση από το νοσοκομείο και οι σκηνές που έφεραν 4 συλλήψεις

Λάρισα: Δραπέτης πήγε σε καφετέρια – Η απόδραση από το νοσοκομείο και οι σκηνές που έφεραν 4 συλλήψεις

Ο δραπέτης κατάφερε να το σκάσει από το νοσοκομείο στη Λάρισα. Μετά την απόδραση τρύπωσε μέσα σε καφετέρια και ζήτησε να κάνει ένα τηλέφωνο…

Ο δραπέτης παραμένει ασύλληπτος στη Λάρισα, με τις έρευνες να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Μετά την απόδραση από το νοσοκομείο της πόλης, όπου νοσηλευόταν φρουρούμενος, ο ίδιος τηλεφώνησε σε συγγενείς του, από καφετέρια. Οι τελευταίοι έσπευσαν στην περιοχή και έπεσαν στα χέρια της αστυνομίας. Ο ίδιος όμως, κατάφερε να διαφύγει και μέχρι σήμερα δεν έχει εντοπιστεί. Οι συγγενείς του, αρνούνται ότι πήγαν στο σημείο για εκείνον, αλλά τα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας δεν τους αφήνουν πολλά περιθώρια.

Άφαντος παραμένει ακόμη ο 38χρονος κρατούμενος των Φυλακών Λάρισας, που τα μεσάνυχτα της περασμένης Πέμπτης δραπέτευσε με κινηματογραφικό τρόπο από θάλαμο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου όπου και νοσηλεύονταν.

Το τι συνέβη στα πρώτα λεπτά της απόδρασής του, αποκαλύπτει σήμερα η Εφημερίδα Ελευθερία σε ρεπορτάζ του Βαγγέλη Κακάρα, σημειώνοντας πως «όπως προκύπτει λοιπόν από τη δικογραφία της υπόθεσή, τα μεσάνυχτα της Πέμπτή 17 Νοεμβρίου ο 38χρονος, έχοντας δραπετεύσει και προκειμένου να τηλεφωνήσει σε οικείους του, απευθύνθηκε σε καφέ έξω από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.

Εκεί, ζήτησε να κάνει ένα επείγον τηλέφωνο, με την υπάλληλο να σχηματίζει τον αριθμό κλήσης και να του παραδίδει την τηλεφωνική συσκευή της καφετέριας. Ο 38χρονος δραπέτης δηλώνοντας τη θέση του φέρεται να είπε «είμαι στο καφέ (σ.σ. που κατονομάζει), έλα να με πάρετε», τηλεφώνημα που, σύμφωνα και με τη δικογραφία που σχημάτισε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας, οδήγησε στη σύλληψη των τεσσάρων συγγενών του δραπέτη που βρέθηκαν έξω από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

Οι συλληφθέντες, οδηγούμενοι προχθές ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών, ισχυρίστηκαν ότι βρέθηκαν στο ΠΠΓΝΛ με αφορμή την κατάσταση της υγείας του συγγενή τους δραπέτη, ωστόσο στις 03.30 τα ξημερώματα που συνελήφθησαν έξω από το Νοσοκομείο, δεν προβλέπεται επισκεπτήριο, ούτε μπορούσε να δικαιολογηθεί η νυχτερινή άφιξή τους στη Λάρισα από το Ζεφύρι Αττικής όπου ζούν.

Σημειώνεται πως ο 38χρονος δραπέτης είχε οδηγηθεί στις Φυλακές Λάρισας μετά από καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών που του επέβαλε ποινή κάθειρξης 20 ετών για αδικήματα, μεταξύ των οποίων συμμορία, ληστεία κατά συρροή, διακεκριμένη περίπτωση κλοπής κατ’ εξακολούθηση, απόπειρα διάπραξης κλοπών και οπλοφορία κατ’ εξακολούθηση.

Η απόδραση από το νοσοκομείο

Ο 38χρονος νοσηλευόταν ήδη για μια εβδομάδα και βάσει πληροφοριών αναμενόταν να λάβει εξιτήριο την ερχόμενη Δευτέρα, καθώς η υγεία του είχε σημειώσει μεγάλη πρόοδο. Όπως όλα δείχνουν, ο 38χρονος κατάφερε να λύσει τις χειροπέδες που του είχαν φορέσει και εν συνεχεία να φύγει από το παράθυρο, χρησιμοποιώντας τη σωλήνωση της υδρορροής του νοσοκομείου!

Μόλις έγινε αντιληπτή η απόδραση εξαπολύθηκε ανθρωποκυνηγητό προκειμένου να εντοπιστεί ο 38χρονος ο οποίος έχει στην… πλάτη του καταδίκες για βαριά ποινικά αδικήματα.

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις