Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Λάρισα: Εφτά μήνες φυλακή με αναστολή για παράνομα βεγγαλικά

Λάρισα: Εφτά μήνες φυλακή με αναστολή για παράνομα βεγγαλικά

Για  παράβαση της νομοθεσίας περί βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων, φωτοβολίδων και παιδικών αθυρμάτων κατηγορείται ένας άνδρας στη Λάρισα ο οποίος βρέθηκε σήμερα ενώπιον του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου.

Ο άνδρας συνελήφθη χθες το πρωί από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας καθώς στο μαγαζί του στην Ελασσόνα εντοπίστηκαν 1.016 κροτίδες και 2.124 πυροτεχνικά παιδικά αθύρματα χωρίς της σχετική άδεια σύμφωνα με το larissanet.gr.

Σήμερα στο δικαστήριο ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε πως στο παρελθόν είχε άδεια για να πουλάει πυροτεχνήματα όμως τα τελευταία χρόνια δεν θέλησε να συνεχίσει αυτό το εμπόριο και δεν ανανέωσε την άδεια του. Τόνισε πως τα βεγγαλικά που βρήκαν οι αστυνομικοί στο μαγαζί του ήταν εμπόρευμα που δεν είχε καταφέρει να πουλήσει και το οποίο δεν ήξερε πλέον πως να απομακρύνει.

Επεσήμανε επίσης ότι τα συγκεκριμένα βεγγαλικά δεν είναι κανονικές κροτίδες παρά δυναμιτάκια με ελάχιστη ισχύ.

Το δικαστήριο ωστόσο δεν πείστηκε από τους ισχυρισμούς του και τον κήρυξε ένοχο επιβάλλοντας του ποινή φυλάκισης εφτά μηνών με τριετή αναστολή.

Να σημειωθεί ότι για παράβαση της νομοθεσίας περί βεγγαλικών συνελήφθη στη Λάρισα επίσης την Τετάρτη, τις μεταμεσονύχτιες ώρες, ένας άνδρας γιατί στο όχημα του μετά από έλεγχο της αστυνομίας βρέθηκαν μία κούτα και τρεις συσκευασίες που περιείχαν συνολικά 210 εναέριες βολές και τρεις πυροσωλήνες των 8 βολών ο καθένας.

Οι έλεγχοι της αστυνομίας είναι εντατικοί αυτή την περίοδο για την αποτροπή της παράνομης κατοχής και εμπορίας κροτίδων – βεγγαλικών, προκειμένου να αποφευχθεί η πρόκληση ατυχημάτων σε βάρος χρηστών και ανυποψίαστων πολιτών.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις