Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Λάρισα: Εικόνες από τη δεύτερη μέρα καραντίνας στον οικισμό των Ρομά – Μπλόκα και απολυμάνσεις (pics, video)

Λάρισα: Εικόνες από τη δεύτερη μέρα καραντίνας στον οικισμό των Ρομά – Μπλόκα και απολυμάνσεις (pics, video)

Με αστυνομική παρουσία σε συγκεκριμένα σημεία εξελίσσεται η δεύτερη ημέρα καραντίνας στο τμήμα της συνοικίας Νέα Σμύρνη, στη Λάρισα.

Η νύχτα στη Λάρισα κύλησε χωρίς να καταγραφούν προβλήματα, ενώ στην ευρύτερη συνοικία πραγματοποιούνται απολυμάνσεις.

Σήμερα, Σάββατο (11.04.2020) αναμένεται να αναπτυχθούν οι υποδομές ώστε να υπάρξει τροφοδοσία των κατοίκων που βρίσκονται υπό περιορισμό.

Από νωρίς το πρωί συνεργεία του Δήμου Λαρισαίων, με τους αντιδημάρχους Γιώργο Ζαούτσο, Ντίνο Διαμάντο και Γιάννη Αλεξούλη, στήνουν τις υποδομές από τις οποίες θα γίνεται η τροφοδοσία των κατοίκων της Νέας Σμύρνης που διαμένουν εντός του χώρου καραντίνας.

Αναλυτικά, η τροφοδοσία θα γίνεται από τα παρακάτω σημεία:

Σωκράτους και Πλάτωνος

Αρχιμήδους και Πλάτωνος

Τέρμα Πλάτωνος και Βοιωτίας

Δανάης και Aεροδρομίου Δανάης και

Αρχιμήδους Ροδιάς και Καραμανλή

Λάρισα

Λάρισα: Ενδεχόμενο να αναλάβει ο στρατός την φύλαξη στον οικισμό των Ρομά (video)

Την Παρασκευή υπενθυμίζεται ότι ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός άφησε ορθάνοιχτο  το ενδεχόμενο να αναλάβει ο Στρατός τη φύλαξη στον οικισμό των Ρομά στο Κουτσόχερο στη Λάρισα. 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ για την κατάσταση στην Λάρισα, τόνισε πως αυτό θα συμβεί μόνο εάν δεν υπάρξουν θετικά αποτελέσματα αναφορικά με την καραντίνα και αν δεν αντιληφθούν οι Ρομά του οικισμού ότι υπάρχει πρόβλημα διασποράς του κορονοϊού.

Click4more: Οι στιγμές έντασης με Τσιόδρα και Χαρδαλιά στον οικισμό Ρομά [pics, vid]

 

«Αν χρειαστεί μπορεί να αναλάβει ο στρατός τη φύλαξη στον οικισμό. Είναι μια ιδιάζουσα περίπτωση διαχείρισης της κρίσης», εξήγησε ο Περιφερειαρχής Θεσσαλίας και συνέχισε: «Αν δεν καταλάβουν ότι είναι δικό τους πρώτα το πρόβλημα στα παιδιά τους στις οικογένειες τους, ίσως πάμε σε πιο δραστικά μέτρα. Υπάρχουν και άνθρωποι που το είχαν καταλάβει ότι είναι στα σπίτια και μας τηλεφωνούν” αλλά και άλλοι που λένε ότι «ο ιός δεν μας πιάνει εμάς» τόνισε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

Δείτε όσα είπε

Η ένταση στην Λάρισα

Υπενθυμίζεται εδώ πως το μεσημέρι της Παρασκευής, 10.04.2020, κάποιοι ζήτησαν το λόγο σε έντονο ύφος από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και τον εκπρόσωπο το υπουργείου Υγείας Σωτήρη Τσιόδρα για την απόφαση επιβολής καραντίνας στον οικισμό.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος Πανελλαδικής Συνομοσπονδίας Ελλήνων ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ Ρομά Βασίλης Πάντζος τόνισε στον ΣΚΑΪ ότι στον οικισμό γίνεται προσπάθεια ενημέρωσης για τον κίνδυνο. «Είμαστε στο πλευρό της πολιτείας» τόνισε και συνέχισε: «Υπάρχει έλλειψης ενημέρωσης και άλλη νοοτροπία. Ήταν λίγες οι ώρες να ενημερώσουμε τον κόσμο τι πρέπει και πώς πρέπει να γίνει. Δεν είναι αυτοί που αντιδρούν η συντριπτική πλειονότητα… Σε μεγάλο βαθμό η κοινότητα των Ελλήνων τσιγγάνων πειθαρχεί και σέβεται τους κανόνες, ένας μέρος τους δεν πειθαρχεί όπως γίνεται σε όλες τις κοινωνίες».

πηγή: larissanet.gr / πληροφορίες: skai

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις