Σάββατο, 20 Απρ.
11oC Αθήνα

Λάρισα: Έπιασαν τον δράστη που άδειαζε σπίτια – Χτύπησε και μία γιαγιά για να τη ληστέψει

Λάρισα: Έπιασαν τον δράστη που άδειαζε σπίτια – Χτύπησε και μία γιαγιά για να τη ληστέψει

Χειροπέδες σε έναν άνδρα στη Λάρισα. Κατηγορείται για εννέα κλοπές και μία απόπειρα. Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, πλήθος χρυσαφικών και ναρκωτικά χάπια.

Πρόκειται για τον ίδιο δράστη που επιτέθηκε και χτύπησε μία ηλικιωμένη γυναίκα για να τη ληστέψει, το βράδυ της 11ης Νοεμβρίου στη Λάρισα. Ο ληστής συνελήφθη τελικά από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Λάρισας, ενώ σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για εννέα κλοπές, μία απόπειρα και παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Ειδικότερα, το μεσημέρι της Κυριακής (13.11.2022), ο δράστης αφού αναρριχήθηκε από σωληνώσεις φυσικού αερίου, μπήκε από ξεκλείδωτη μπαλκονόπορτα σε διαμέρισμα 2ου ορόφου και προσπάθησε να αφαιρέσει χρήματα και τιμαλφή.

Ωστόσο, έγινε αντιληπτός από τους ενοίκους και στη συνέχεια συνελήφθη από αστυνομικούς.

Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος χρυσαφικών (χρυσοί σταυροί, αλυσίδες, σκουλαρίκια, δαχτυλίδια κ.ά.), κλειδιά και ένα κινητό τηλέφωνο, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσε να δικαιολογήσει, καθώς επίσης και 26 ναρκωτικά χάπια, τα οποία κατείχε χωρίς την απαιτούμενη ιατρική συνταγή.

Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι ο δράστης είχε «χτυπήσει» εννέα σπίτια, αφαιρώντας συνολικά διάφορα χρυσαφικά (σταυρούς, δαχτυλίδια κ.ά.), ρολόι, κλειδιά και 250 ευρώ.

Μέρος των κλοπιμαίων αποδόθηκε στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους, ενώ η προέλευση των υπόλοιπων διερευνάται.

Σημειώνεται ότι ο συλληφθείς, είναι ο ίδιος δράστης της ληστείας σε βάρος της ηλικιωμένης το βράδυ της 11ης του μηνός, όταν της άρπαξε το πορτοφόλι της, αφού προηγουμένως την έσπρωξε και τη χτύπησε με αντικείμενο.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ ερευνάται η εμπλοκή του και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις